Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cu multe proiecte pe PNRR, Anghel Saligny sau Fondul de Mediu deja aprobate, unele și cu contractele semnate, Primăria Caransebeș n-a avut același succes la bani europeni sau guvernamentali pentru modernizarea iluminatului public!

Nici acum, nici în anii trecuți, însă asta nu înseamnă că nu s-au găsit soluții. Cea mai la îndemână, fondurile din bugetul local, cu care s-a reușit, potrivit primarului Felix Borcean, ce nu a fost posibil din alte surse. „Singurul proiect pe care nu l-am câștigat, pe care nu l-am semnat, este cel al iluminatului public, dar nu sunt foarte îngrijorat din această cauză, pentru că o mare parte din corpurile de iluminat din Caransebeș, dacă le urmăriți o să vedeți și pe Calea Severinului, pe Nicolae Bălcescu, pe Ardealului, sunt deja înlocuite cu corpuri cu LED și deja avem o economie substanțială de mai bine de 30 la sută la cheltuielile pe care le-am fi avut în mod normal cu iluminatul stradal.”, a explicat edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș.

Schimbarea corpurilor vechi de iluminat cu LED-uri va continua și în acest an pe alte străzi, lucrările urmând să fie efectuate de angajații Serviciului de Iluminat Public al municipalității.

JCS-Răzvan Mihalcea