Caraş-Severin, Romania


CARAŞ-SEVERIN – Este vorba de datoria de 1,4 milioane lei, redevența neachitată de SC Aeroportul Caransebeș către Consiliul Județean, o sumă pe care Gabriel Olariu spune că o va achita atunci când are garanţii de la conducerea judeţului că lucrurile vor merge într-o direcţie normală de dezvoltare.

Deși secretarul județului, Darian Ciobanu, părea sigur pe decizia instanței zilele trecute, Tribunalul Caraş-Severin a respins „ca fiind inadmisibilă ordonanţa de plată formulată de creditoarea Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Caraş-Severin în contradictoriu cu debitoarea S.C Aeroportul Caransebeş S.A. Se ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată de către debitoare. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare“.

„Soluţia nu este definitivă, mă aştept la orice. Însă, de asemenea, ne judecăm cât este nevoie. Eu azi am citit pe CAON ce a spus dl secretar Ciobanu şi am văzut clar intenţiile lor. Chiar am arătat şi unor parteneri de dialog din Bucureşti ce mize mici sunt în Caraş-Severin. Ei voiau să mă oblige la plata redevenţei, apoi să rezilieze contractul. Scrie clar pe CAON cum Consiliul Judeţean va veni cu un proiect de hotărâre, în funcţie şi de noul cod administrativ, pentru a cere rezilierea contractului de concesiune. Nu înţeleg de ce nu pot să am o discuţie cu conducerea judeţului. Să le arăt ce vreau, ce proiecte sunt, să arăt că interesele noastre sunt comune“, ne-a spus Gabriel Olariu, administratorul SC Aeroportul.

„Au fost tot felul de solicitări din partea domnului Olariu, dar eu nu pot implica într-o discuție de acest gen Consiliul Județean. Cum adică ei plătesc redevența doar dacă ne întâlnim? Nu cred în astfel de variante. Aș vrea să primim redevența și, conform contractului, să se realizeze acele lucrări care au fost prevăzute și asumate de către părți. Este o datorie, o obligație, nu ne poate condiționa plata acesteia. Noi nu avem ce negocia acum, e un contract, trebuie respectat“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, la finele şedinţei de săptămâna trecută.

Nina Curiţa