Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sentința este definitivă și irevocabilă, iar ordinul prefectului privind încetarea mandatului este valabil.

În ședința de luni, 23 mai, instanța din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a respins cererea prin care Sorin Frunzăverde contesta în contencios administrativ Ordinul prefectului prin care îi înceta înainte de termen mandatul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. „Respinge acţiunea formulată de reclamantul Sorin Frunzăverde în contradictoriu cu pârâta Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin. Definitivă şi irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.05.2016“, este soluția pe scurt dată de instanță și publicată luni.

Vă reamintim că, la jumătatea lunii aprilie, în urma unei sesizări făcute către Instituția Prefectului, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florența Albu, a semnat ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului de președinte al CJ pentru Sorin Frunzăverde. Potrivit art. 69, al. 2a, din Legea 215 a Administrației publice locale, dacă timp de șase luni, dintr-un an calendaristic, președintele CJ sau primarul nu și-au putut exercita atribuțiile din cauza unei boli grave, mandatul încetează de drept.

3 Comments

  1. Vai Doamne,cum mai rabzi asemenea om, care pina mai ieri, se ascundea de lege sub presupusa boala iar acum scoate nasul din nou. Ce sa mai crezi despre legile din Romania si de justitie. La noi ca la nimeni.

  2. Si cand am sa ma-ntorc, pe multi am sa popesc! Din ciclul ;daca voi nu ma vreti, eu va vreau; asteptam cu infrigurare urmatoarea miscare a imparatului.

  3. Mai nea FV, de ce nu te duci mataluta la pensie, sa te plimbi prin parc, sa mergi la centrul de zi pentru varstnici de la baia Comunala, de ce nu cresti nepoti ?!… Lasa pe cei tineri sa conduca judetul asta, ca de jumulit l-ai jumulit cat s-a putut…

Adaugă comentariu