Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa, alături de Consiliul Local şi Casa de Cultură Berzasca, organizează, în perioada 12 – 13 iunie, în comuna de pe malul Dunării, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului – concurs de muzică uşoară Ritmuri în mileniul III.

Concursul se adresează soliştilor vocali de muzică uşoară, şi se desfăşoară pe două secţiuni: pentru tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 de ani, şi pentru cei cu vârste între 16 şi 24 de ani. Concurenţii vor interpreta două piese diferite ca factură melodică şi ritmică, din care una obligatorie din repertoriul românesc. De asemenea, concurenţii sunt obligaţi să aducă negativele melodiilor înregistrate pe casetă audio sau CD/DVD, lipsa acestora putând duce la excluderea din concurs. Înscrierile se fac, până în data de 9 iunie, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin sau la Primăria Berzasca.

Cazarea şi masa participanţilor vor fi asigurate de organizatori, transportul urmând a fi suportat de instituţiile de cultură care trimit concurenţii. În cadrul festivalului se vor oferi şi premii, acestea fiind cuprinse între 400 şi 1.000 de lei. Mai multe informaţii se pot obţine de la numerele de telefon: 0255/22 66.98 sau 0255/54.56.51