Înghesuială de investiții pe Valea Țerovei? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Reșița negociază cu trei multinaționale pe care le vrea în parcul industrial. Dacă negocierile se vor concretiza, cele trei companii vor crea undeva spre 2.000 de locuri de muncă, conform primarului Ioan Popa!

„Colegii mei de la Agenția de Dezvoltare Reșița sunt în discuții cu investitorii. Unul este de top trei mondial și face pereți și cortine de sticlă, vrea să investească 45 de milioane de euro și are nevoie de șase hectare de teren, pe care îl avem. I-am pus la dispoziție date, așteptăm să vedem rezultatul. Mai sunt alte două companii germane care activează în domeniul aparatajelor. Când vom avea ceva concret, vom da numele tuturor”, declară Popa.

Primarul se arată optimist și consideră că, peste un an, marea dificultate va fi asigurarea spațiului pentru toți investitorii. „Eu sunt foarte încrezător pentru că ei se aduc unii pe alții. Aștept ca reșițenii care-și făceau probleme legate de locurile de muncă să vină și să aplice. AMZ-ul are nevoie de sute de angajați și o să-i ajutăm”, a încheiat primarul.

Dacă va fi așa, odată deschis robinetul investițiilor, Reșița va avea locuri de muncă gârlă. Deocamdată, singura gârlă care curge pe lângă singura multinațională din Valea Țerovei este cea a pârâului cu același nume. A doua multinațională e așteptată să vină. Să vină și ceilalți lângă gârla care curge molcom…

JCS-Ionel Ivașcu