Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSU Reșița a pierdut sâmbătă, 25 ianuarie, scor 15-36, partida de pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș!

Antrenorul Cristian Busuioc a spus după această înfrângere: „Ne-am așteptat să fie un meci greu, am întâlnit una dintre cele două echipe care se bat pentru promovare. A fost o victorie clară și meritată din partea oaspetelor. Am încercat să rulez întreg efectivul de jucătoare pe care l-am avut la dispoziție. Au debutat în acest meci junioarele I de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița. Am avut momente bune, dar și unele în care am ezitat atât pe faza de atac, cât și pe faza de apărare. Era normal, mă așteptam la acest lucru deoarece suntem în plină reconstrucție. Trebuie răbdare și sper să reușim să mai transferăm jucătoare tinere. Ne dorim să închegăm o formulă cu care să putem să ne apropiem de echipele din fruntea clasamentului. După cum s-a văzut, trebuie să recunoaștem că suntem foarte departe de o echipă cum este cea din Târgu Mureș. Această echipă în mod sigur se va bate la promovare în acest an. În următoarea etapă ne vom deplasa la Oradea. Avem timp suficient până pe data de 8 februarie să ne pregătim. Vom întâlni o echipă studențească și plecăm optimiști că vom face un joc bun. Mă bucur că vom putea folosi cele patru junioare de la Traian Vuia, pregătite de Eva Rotko-Todoruț. De asemenea, mă bucură revenirea în echipă a handbalistei Claudia Baldovin”.

În momentul de față, CSU Reșița este pe locul 5, cu 12 puncte, la egalitate cu Universitatea de Vest Timișoara.

„Fetele de la handbal au disputat deja și primele meciuri, din păcate aceste partide au fost pierdute. Pe viitor sperăm ca echipa să-și revină și să se claseze pe un loc cât mai bun la sfârșitul campionatului. Împreună cu antrenorul, deja ne facem și o strategie pentru anul viitor. Încercăm pe lângă sportivele pe care le avem să aducem câteva handbaliste senioare și junioare. Facem acest lucru pentru ca în anii următori să începem să urcăm iar în clasament și, de ce nu, la un moment dat să revenim în Liga I. Deocamdată ne-am făcut o strategie pe termen mediu și lung și luăm lucrurile pas cu pas. La fel cum acum câțiva ani, împreună cu Cristian Busuioc, am luat medalie la Campionatele Naționale de junioare, cred că putem să obținem aceleași rezultate bune în viitor”, a declarat Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea.

CSU Reșița: Andra Ioța, Alexandra-Maria Popescu, Naomi Ibănișteanu, Marinela Pricop, Alina Hobrad, Timeea Dumitrache, Alina Tovt, Bledea Iulia, Gianina Vulpe (1), Claudia Șiman (1), Cătălina Dumitrescu (1), Adela Bochiș (2), Alina Cristea (2), Claudia Baldovin (3) și Rebeca Vlădășel (5).

În etapa următoare, pe data de 8 februarie, studentele reșițene vor întâni CSU Oradea, în deplasare.

JCS-Ștefan Moraru