Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Făgăraș – HC Adrian Petrea Reșița 25-23 (9-15), în Liga Zimbrilor la handbal masculin.

În ultima etapă a turului Ligii Zimbrilor la handbal masculin, HC Adrian Petrea a jucat în deplasare la nou-promovata CSM Făgăraș, echipă aflată pe ultimul loc al clasamentului. După o primă repriză foarte reușită, încheiată cu un avantaj consistent, de șase goluri (scor 15-9), elevii lui Adrian Petrea au cedat în actul secund, în care nu le-a ieșit mai nimic. Handbaliștii reșițeni s-au desprins la 10-6 în minutul 18, apoi au avut 13-7 în minutul 25, pentru ca la pauză tabela să arate 15-9 în favoarea echipei HC Adrian Petrea. În repriza secundă, elevii lui Adrian Petrea au mai avut avantaj consistent timp de zece minute (era 20-13 pentru Reșița în minutul 40), însă gazdele au dat semne de revenire. Iar revenirea a fost una spectaculoasă. Noua echipă a lui Liviu Andrieș s-a trezit ca un boxer din corzi și a început să recupereze din diferență. S-a făcut 18-20 în minutul 47, pentru ca în minutul 55 tabela să indice egalitate, scor 22-22. Reșița mai are o tresărire de orgoliu și înscrie golul 23, prin cel mai prolific jucător al ei, Emilian Turcu, însă acesta avea să fie și ultimul gol al reșițenilor. Pentru că, până la final, Făgărașul a punctat de trei ori consecutiv și s-a impus cu 25-23. Un moment important s-a produs pe final, la 24-23 pentru gazde, când același Turcu a fost mai puțin inspirat la 7 metri și a ratat.

„Nu pot să dau vina pe nimeni la ora actuală, este o situație creată în timp. Problemele financiare ne apasă pe toți. La Făgăraș, am avut 40 de minute bune, foarte bune, știam de la început că nu va ușor și cu schimbarea antrenorului și cu dorința lor de a câștiga punctele. Dar am picat în 15 minute, explicabil aș putea spune, și am pierdut meciul. Este vina noastră, pentru că într-adevăr eu cel puțin nu pot să accept asemenea eșecuri. Mai ales în meciuri pe care aveam pretenția să le câștigăm. La momentul de față ar fi inuman să dăm vina pe una sau două persoane, este vina tuturor și ar fi bine într-adevăr să ne-o asumăm cu toții, pentru că toți facem parte din această echipă. Am avut și absențe în lot, Trifkovic accidentat, Bahan suspendat, în prima repriză la Făgăraș s-a accidentat și Huta și am jucat fără pivot de meserie. Am făcut improvizații și aici pot spune că adversarii noștri au speculat acest lucru”, ne-a spus antrenorul Adrian Petrea.

HC Adrian Petrea: Tevzadze, DrăghiciTurcu (9 goluri), Vaidasigan (5), Ignat (3), Huta (2), Pârvan (2), Popovici (1), Rohozneanu (1), Dospinescu, Starchenko, Heimbach, Dragon, Sămînță.