Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Cei 99 de poliţişti avansaţi de Ziua Poliţiei se simt şi mai împovăraţi. Şi asta pentru că după avansare, PSS Lucian le-a spus că trebuie să se roage, să respecte şi poruncile divine, şi legile patriei. Vă daţi seama ce şoc vor avea cei care încalcă legea când poliţiştii le vor întinde amenzile cu o sfială nefirească. Iar dosarele penale vor fi făcute cu o smerenie aparte.

✔️ Întrebat de ce se opune trecerii deputatului Marius Damian la PNL, cu soţia-primar cu tot, Romeo Dunca a spus că nu se opune. El vrea ca Damian să stea la PSD pentru că PSD i-a dat masă, casă, funcţie zeci de ani. Ăsta da principiu! Adevărul ar fi, de fapt, că preşedintelui îi plac doar gugulanii care vând mere şi pere, „nu şi-a lor muiere“…

✔️ Întrebat despre viitorii consilieri judeţeni care vor fi pe listele PNL, preşedintele Romeo Dunca a spus: „La noi la PSD nu există nicio constrângere, totul este democratic, dar încă nu s-a definitivat lista.“ Presa i-a atras atenţia şi i-a spus că e vorba de PNL. „Da, da, la noi, la PNL. Mă gândeam la PSD. Ştiţi cum e: când te doare ficatul te tot apasă în partea dreaptă acolo!“, a spus Dunca. Eh, dle preşedinte, în partea dreaptă acolo vă apasă PNL. În stânga, la splină, este PSD… Important e că stați bine cu amândouă!

✔️ S-a mai suspendat odată licitația pentru tronsonul din drumul Caransebeș-Lugoj. Vă amintiți, cel mai ușor din cele patru ale deja celebrului express Craiova-Lugoj. Gurile rele spun că, la fel ca orice bănăţean fălos, ministrul Grindeanu a vrut să protejeze Timișoara și Banatul de invazia oltenească care pare de neoprit de zeci de ani. Noi știam că ministrul ține de o viață cu Craiova la fotbal și probabil a vorbit cu Olguța să mai stopeze din depopularea Olteniei…

✔️ Primarul de la Ezeriş ar fi spus că a plecat din PNL pentru că preşedintele Romeo Dunca l-a făcut ţăran. Întrebat dacă e aşa, Dunca a spus că a fost un compliment şi că îl admiră pe Rusu, „omul chiar are mâini muncite, de ţăran adevărat“. Alţii spun că edilul de la Ezeriş a plecat pentru că PSD i-a dat mai mulţi bani pentru problemele comunei. Alţii că s-ar fi certat cu subprefectul Gâfu. Alţii spun că din cauza lui Nelu Popa. Eh, noi vă spunem că Rusu e plecat din 2020, când Mocioalcă nu i-a pus contracandidat la Ezeriş.

✔️ Primăria din Caransebeș se gândește să ceară despăgubiri celor de la ISU după exercițiul de o oră care a blocat zona centrală a orașului pentru opt ore. Nu s-a încasat nimic pe parcările din zona centrală, adică gaură la buget. Cum pompierii au ca mascotă ariciul de buzunar, puțin probabil ca aceștia să scoată vreun leu, însă ar fi dispuși să vină cu autospeciala cu scară și să mai întoarcă ouăle din sutele de cuiburi din parc, să le mai acopere să nu înghețe, ca să nu fie pusă-n pericol noua generație de ciori. Măcar așa vor fi cu sufletul împăcat și guralivele iubitoare de necuvântătoare din Caransebeș. Nici nu vrem să ne gândim cât de sus ar sări acestea dacă s-ar încerca cumva distrugerea cuiburilor!

✔️ Președintele PSD, Silviu Hurduzeu, spune că dacă va câștiga Consiliul Județean, și-ar dori ca Romeo Dunca să plece și să nu mai stea până în toamnă, iar județul să fie lăsat pe mâna lui Marius Isac. Aoleo, dle președinte, este de înțeles că vreți ca Dunca să plece, dar județul ce rău v-a făcut de îl vreți lăsat pe mâna vicelui Isac?

✔️ Sâmbătă, Ludovic Orban vine la Reșița. Probabil va prezenta și candidații Dreptei Unite de prin județ. Să îi prezinte! Pentru că noi nu prea îi cunoaștem. Totuși, am primit un comunicat cum că la Consiliul Județean ar candida, din partea acestei alianțe, Andrei Plujar, dar nu am publicat știrea imediat. Am lăsat-o pentru rubrica asta!

✔️ Duminică este târgul de la Răcășdia. Degeaba vor merge politicienii acolo. Nu o să îi vadă nimeni. Din spusele lui Mirco Lechici, vedetele de anul acesta vor fi niște struți și ouăle lor, aduși de un crescător din Moceriș. Asta e! De aia e târg agricol, nu politic…

✔️ Vecinii sârbi de pe lângă graniță sunt stresați. Au auzit că se vor închide supermarketurile în România și se gândesc cum vor face față asaltului de cumpărători de weekend din Caraș, Timiș, Mehedinți… Mai bine ar aprecia că Statul Român se gândește și la economia lor!

✔️ La Caransebeș, lumea așteaptă în continuare ca președintele Silviu Hurduzeu să decidă candidatul PSD la fotoliul de primar. Haideți, dle președinte, opriți așteptarea. Așa, drept cadou, de Paștele de duminică. Măcar catolicii să se bucure sau… să se supere!

✔️ Despre Nelu Popa azi nu prea avem ce să vă spunem. A, ba da, a lipsit de la ședința Consiliului Local de ieri. L-ar fi plictisit teribil să vadă cum se votează pe bandă rulantă 40 de proiecte pe ordinea de zi. De fapt, este o obișnuință să i se voteze tot ce propune și cum lui nu îi place rutina, chiar îi înțelegem absența…

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!