Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ În viitor, judeţul va avea două nume despre care se va vorbi mereu: Hurduzeu şi Dunca. Şi asta pentru că cei doi fac paşi spre normalitate. Viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean vrea să se întâlnească cu actualul preşedinte pentru a discuta despre proiectele ce trebuie continuate, actualul preşedinte spune că se bucură dacă le face. O să îi predea şi Nedeia. Probabil că dacă cei doi discutau în toţi anii ăştia, Dunca rămânea şeful judeţului, iar Hurduzeu îşi continua ascensiunea la Bucureşti. Aşa, şeful PSD trebuie să se întoarcă la munca de uzură. Să fim serioşi: nu poţi compara funcţia de preşedinte al unui consiliu judeţean, unde trebuie să îţi baţi capul cu gunoiul de la Plugova sau cu groapa de la Cucuieţii din Deal, cu un fotoliu de parlamentar, ministru sau orice putea (pentru că putea) ajunge Hurduzeu… Nasol!

✔️ Caraş-Severinul este pe harta judeţelor de 10. Nu la nivel de trai, salarii, turism, economie, infrastructură, diplomaţia politicienilor. Ci la Bacalaureat. Noroc cu Daria! La celelalte capitole mai aşteptăm până vor avea ceva funcţii Daria şi absolvenţii cu note între 9 şi 10. Ăia care nu pleacă…

✔️ Nelu Popa le-a tot repetat pizmașilor că și-a luat terenul din Zanzibar doar să-și facă acolo o căsuță cu două apartamente, unde să evadeze pentru a se bucura în liniște de un răsărit, de un apus de soare, de vânt și de valuri, unde să nu mai vadă pe nimeni. E totuși puțin probabil ca acolo „să nu vadă pe nimeni“. Şi asta pentru că poate nu știa de proiectul viitorului turn în spirală, Zanzibar Domino Tower, ce urmează a fi ridicat pe o insulă artificială și ale cărui 70 de etaje n-ar fi exclus să-i fure din expunerea la soare. Într-unul din cele 560 de apartamente de lux tot va sta un cărăşean, reşiţean cu bani, care  îi va striga lui Nelu: săraculeeeee!

✔️ E oficial, la Evaluarea Națională stăm bine, suntem pe 3, pe județe! Pe 3 din coadă! Mulți elevi au dat vina pe cei care au făcut subiectele, cum adică să le dea din „Cireșarii”, ca să-i năucească de cap și să confunde cu „La cireșe”, că ei nu cunosc decât cele trei cireșe de la păcănele. Și totuși, după cum spunea o tânără din Reșița, care tocmai ieșise din examen: „Am făcut tot, cred că iau un 7!” Până la urmă se putea și mai rău în clasament…

✔️ S-a terminat Euro 2024 pentru România, s-au reîntors valorile politichiei cărășene acasă! Unii au mai prins câte o poză cu Ciolacu, alții au devenit speakeri motivaționali pe Facebook de plâng și pietrele. Deja se gândesc la Mondialul de peste doi ani și vor să-i contacteze pe Coco Galescu și pe Coșei să-i învețe escaladă, pentru că americanii continuă să construiască ziduri la granița cu Mexicul. Dacă nu le merge asta, rămân acolo și toarnă o continuare la Narcos, varianta trafic cu primari!

✔️ După ce am scris că se va face drumul spre obiective turistice importante, gen Lacul Ochiu Bei, Cheile Nerei, au apărut comentariile cărăşenilor: acum se umple de plastic în zonele turistice, suntem o naţie mai mizerabilă decât albanezii, adevărate trăiri. Până acum toată ziua cărăşenii întrebau când se face DJ571. Acum nu e bine că se face! Dar, sănătoşi să fim, că urâţi suntem…

✔️ Bătălia pentru un loc pe listele pentru parlamentare va începe în curând. La câţi liberali şi pesedişti ar vrea să ajungă la Bucureşti, Marcel Vela şi Silviu Hurduzeu ar trebui să pledeze pentru înfiinţarea unui miniparlament cărăşean. Aşa, pentru cei 5 parlamentari pe care îi vor avea (3 PSD, 2 PNL) nici nu se merită meciurile interioare… Presa cică va avea acces gratuit la respectivele meciuri.

✔️ Başag a revenit. Şi nu oricum, ci amânând el cumva, până în septembrie, începerea demersurilor pentru examenul de manager al Spitalului Judeţean Reşiţa. Înseamnă că meciul cu liberalii continuă. Noi zicem ca ar trebui ca PSD-ul să îl strunească, nu de alta, dar poate îl cooptează AUR în viitorul apropiat şi tot de cioace se va ţine… Noi v-am prevenit!

✔️ Circulă un sticker cu Apostol. Cu poza lui Andrei Apostol în care îşi pune întrebarea „what dă fuck?“. Chiar aşa, Deiuţu! Ce dracu să mai înţelegi din administraţie, jocuri politice, fotbal, tenis, alegerile din Franţa, candidatura lui Biden…

✔️ Noul Spital Judeţean nu are sursă de finanţare, nu are fundaţie, nu are mai nimic. Dar are un posibil manager. Dumbravă e dispus să îl conducă oricând! Aşa că: spital să fie!

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!