Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ De Reşiţa se apropia focul, pompierii erau năuciţi, elicopterele aruncau apă mai degeaba, iar noi nu am văzut niciun apel la mobilizare a populaţiei din zona Câlnic din partea prefectului Dragomir. A făcut apel la mobilizare părintele Ciucur. Vedeţi, ajutorul tot de la Dumnezeu vine!

✔️ Ce Tilca, ce Mălăescu? Cu ocazia incendiilor toată lumea aflat că ISU Semenic este condus de Ancuţa. Ea face şi desface tot. Şi exemplele sunt multe, dar noi vă dăm unul. Dispeceratul cerea marţi seara maşini de la subunităţile din judeţ la Câlnic, Ancuţa le întorcea înapoi de la jumătatea drumului. Din ordinul inspectorului-şef, evident! Din imaginile conferinţei de presă de azi, tot asta reiese. Dle Iamandi, nu lăsaţi un asemenea anagajat să se irosească pe aici… Luaţi-o la Bucureşti! Şi luaţi-l şi pe domnul Tilca!

✔️ În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută chiar azi, prefectul Dragomir spunea despre Dunca că este „expirat“. Aoleo, domnule prefect, aoleooo! Din respect pentru cei 18 ani ai dvs o să tăcem acum… Dar Dunca poate să vorbească şi poate începe, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să spună presei, lui Predoiu, lui Iamandi cum gestionaţi anumite situaţii din Caraş-Severin. Poate atunci îl vedeţi mai fresh! Apropo, dle prefect, Dunca și-a pus elicopterul la dispoziție pentru stingerea incendiilor. Dumneavoastră?

✔️ Începe şcoala! Şi nimic, dar absolut nimic nu este mai important pentru învăţământul cărăşean decât să îl aibă pe Miclău în frunte! Şi îl are! Restul e… doar învăţământ!

✔️ A început o nouă vacanță, scuze, sesiune parlamentară! Unii din trimișii cărășenilor pe la Capitală ne-au anunțat deja cum vor ajuta ei județul în puținele luni de mandat rămase, ce mai, lapte și miere va fi. Cum vor ajuta? Numai ei știu, pentru că n-am aflat ceva concret…

✔️ Nelu este în concediu, Felix este în concediu, peste cele două municipii din judeţ s-a aşternut toamna. Cei doi primari nu au treabă patru ani, pot sta doar în concedii. Nici măcar campania electorală din toamnă nu îi priveşte…

✔️ Dl prefect Dragomir, domiciliat în Ghiroda, județul Timiș, vrea să ne învețe ce titulaturi să folosim, nu-i place asta cu șeful (statului, județului, al social-democraților, al liberalilor sau care or mai avea șefi), altfel le-a rezolvat pe toate în Caraș. Dle prefect, promitem că v-o explicăm pe asta cu șeful, dar la momentul potrivit!

✔️ Ne place libertatea totală de exprimare din PNL Caransebeș. Un domn adus cu surle și trâmbițe de pe la AUR, despre care vă spuneam că altă dată cerea desființarea liberalilor, recidivează. Și nu oriunde, ci la o postare făcută de Silviu Hurduzeu. Așa am aflat și noi de la vajnicul liberal de carton că PNL n-a făcut mai nimic și „a urmărit doar interesele marilor companii străine, a acceptat indicațiile de la Bruxelles și a încercat reforme lipsite de finalizare“. O fi, n-o fi așa, se cuvine totuși o întrebare: Păi și atunci ce cauți, dle, în acest partid?

✔️ Felix şi Singh l-au trimis acasă pe Borcean. Pe Ghiță Borcean. Deși s-a intervenit și pe la nivel mai înalt, Felix s-a ținut tare pe poziție și spitalul nu i-a mai prelungit activitatea chirurgului, pe motiv de vârstă. Noi credem că nu de urâtul lui Ghiţă Borcean au făcut asta, ci de dragul doctoriţelor frumoase ce pot veni la Caransebeş în lipsa lui Borcean… Aşa zicem noi!

✔️ Ne-a sărit în ochi zilele trecute o informație demnă de Radio Erevan. Că CFR-ul a câștigat licitația pentru Gara Herculane. Pe bune? De fapt, CFR-ul scosese la licitație și o firmă din Baia Mare câștigase, dar na, ce mai contează… Sau mai știi, o fi firma vreunui mahăr de pe la CFR!

✔️ Noi am scrie la inutile despre şefi liberali de prin judeţ, dar PNL nu are, oficial, şefi prin nicio instituţie, nici măcar la Direcţia Agricolă! Aşa că… ce să scriem?

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!

Adaugă comentariu