Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Angajata Spitalului din Caransebeş a luat mii de euro mită pentru a influenţa angajări în instituţie! Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Laura Iancu, a întocmit rechizitoriul prin care infirmiera a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

Pe scurt, inculpata în calitate de infirmieră, în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, a pretins şi primit, în perioada 2017-2018, suma de 2500 euro şi o sticlă de whiskey de la o persoană, suma de 1000 de euro de la un alt inculpat, precum şi suma de 3500 euro de la o altă persoană, în schimbul exercitării pretinsei influenţe asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a-i determina să-i declare pe cei trei cumpărători de influenţă să fie admişi pe nedrept la concursurile de ocupare a posturilor vacante ale unităţii medicale.

Rechizitoriul a fost avizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

„Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie“, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

N.C.