Închiderea pieței din Caransebeș i-a nemulțumit pe unii consilieri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cel mai vehement dintre aceștia a fost social-democratul Valentin Dascălu, care i-a reproșat primarului Felix Borcean decizia luată!

La finalul ședinței de îndată de miercuri, în care s-a rectificat bugetul local, urmare a alocării sumei de 800.000 de lei de la Consiliul Județean pentru spitalul din Caransebeș, Dascălu i-a spus edilului că închiderea pieței este, în opinia sa, o decizie foarte proastă. „Domn primar, am o rugăminte din partea mai multor cetățeni ai Caransebeșului: să luați măsuri să deschideți piața, producătorii ce fac? Trebuie să luăm de la Kaufland, iar pe producătorii care vin să ne dea ceva natural i-ați trimis acasă. Adică noi suntem mai cu moț, închidem, chiar și ordonanța militară nu zice să închidem piața. Ascultați-mă, dle primar, că eu sunt agricultor și știu. Am văzut cine vă scrie pe Facebook că bine ați făcut, habar nu au. Ne puneți să luăm legume de la polonezi, iar ăia de la Vârciorova, Cornuțel și alte părți nu pot veni că e închisă piața. E o greșeală și o mare prostie, la Reșița nu s-a închis. Vine ăla de la spital (Adrian Cican, managerul SMUC – n.r.) să facă ordine aici, să-și facă la el la spital, să-și vadă de spitalul lui, în loc să aibă treabă cu piața”, a spus consilierul PSD.

Primarul i-a explicat că își asumă decizia, deși nu a fost luată doar de edil, ci de aproape toți membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență. „Aveți numere de telefon, producătorii vin acasă. Dle Dascălu, aproape tot CLSU a votat, doar unul s-a abținut și unul a fost împotrivă, restul a votat pentru închiderea pieței, n-are rost să mai… Lăsați să-mi iau eu niște castane că am închis piața. Eu doar am propus, dacă oamenii votau împotrivă nu puteam să închid eu piața, o să vedeți că o să se închidă și piețele, eu prefer să mă asigur și să stau liniștit”, a spus Borcean, punând capăt discuției.

După plecarea edilului și alți consilieri locali s-au declarat de acord cu Dascălu, spunând că Piața Gugulanilor putea rămâne deschisă în niște condiții foarte stricte de acces și de comercializare a produselor, mai ales a celor de sezon.

JCS-R.M.