Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cel mai vehement dintre aceștia a fost social-democratul Valentin Dascălu, care i-a reproșat primarului Felix Borcean decizia luată!

La finalul ședinței de îndată de miercuri, în care s-a rectificat bugetul local, urmare a alocării sumei de 800.000 de lei de la Consiliul Județean pentru spitalul din Caransebeș, Dascălu i-a spus edilului că închiderea pieței este, în opinia sa, o decizie foarte proastă. „Domn primar, am o rugăminte din partea mai multor cetățeni ai Caransebeșului: să luați măsuri să deschideți piața, producătorii ce fac? Trebuie să luăm de la Kaufland, iar pe producătorii care vin să ne dea ceva natural i-ați trimis acasă. Adică noi suntem mai cu moț, închidem, chiar și ordonanța militară nu zice să închidem piața. Ascultați-mă, dle primar, că eu sunt agricultor și știu. Am văzut cine vă scrie pe Facebook că bine ați făcut, habar nu au. Ne puneți să luăm legume de la polonezi, iar ăia de la Vârciorova, Cornuțel și alte părți nu pot veni că e închisă piața. E o greșeală și o mare prostie, la Reșița nu s-a închis. Vine ăla de la spital (Adrian Cican, managerul SMUC – n.r.) să facă ordine aici, să-și facă la el la spital, să-și vadă de spitalul lui, în loc să aibă treabă cu piața”, a spus consilierul PSD.

Primarul i-a explicat că își asumă decizia, deși nu a fost luată doar de edil, ci de aproape toți membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență. „Aveți numere de telefon, producătorii vin acasă. Dle Dascălu, aproape tot CLSU a votat, doar unul s-a abținut și unul a fost împotrivă, restul a votat pentru închiderea pieței, n-are rost să mai… Lăsați să-mi iau eu niște castane că am închis piața. Eu doar am propus, dacă oamenii votau împotrivă nu puteam să închid eu piața, o să vedeți că o să se închidă și piețele, eu prefer să mă asigur și să stau liniștit”, a spus Borcean, punând capăt discuției.

După plecarea edilului și alți consilieri locali s-au declarat de acord cu Dascălu, spunând că Piața Gugulanilor putea rămâne deschisă în niște condiții foarte stricte de acces și de comercializare a produselor, mai ales a celor de sezon.

JCS-R.M.

5 Comments

 1. Sa-i multumiti aluia de acum cativa ani dadea cu anticarcel pe maidane prin tm si a ajuns mare sef la upu. Si lui Pasare, ca nu degeaba a luat 120 de mii de la primarie pentru cateva zeci de metri de tarchet la spital.

 2. Alexandru Popescu Reply

  Toată CINSTEA pentru Dascălu,un OM ÎNȚELEPT, RUȘINE pentru primarul felix borcean și acoliții lui. Toți primarii din Romania luptă să meargă înainte ,al nostru felix cu șleahta lui aleargă INAPOI. RUȘINEEE!!!Domnule primar unde poți suporta noxele unui diesel mai ușor??? Într-un garaj sau in stradă??? Și acum fă analogia dieselul este o persoană infectată cu covid 19 garajul este un magazin alimentar și strada este piața din Caransebeș care este in spațiu deschis. NU aveți stofă de LIDER vă lăsați condus de resentimente și afectați mii de cetățeni inghesuindu-i in supermarket-uri și piata in aer liber ați INTERZIS-O. Stim mare parte din noi „dragostea” ce-o purtați șefei pietei din Caransebeș. Mai aveți vreme in ultimul ceas să vă redresați imaginea Fiți înțelept și uitati-vă la nivelul întregii țări și nu vă faceți de kk…

  • În urma exemplului dumneavoastră vă întreb: de ce medicii nu operează afară și o fac într-o sală?
   Mai gândiți-vă și la cei mulți, la efectele deciziilor voastre asupra lor nu asupra câtorva indivizi!

 3. Dacă îi ieșea cu fraudarea concursului sigur nu o închidea. Așa sfătuit de inculpatul Minea, care participă la ședințele CSLU fără să aibă dreptul, normal că se răzbună pe cei care i-au stricat planul. Păcat că prin aceste măsuri lovește atât în producători cât și în cei care vor să mai mănânce sănătos.

 4. Bine a făcut primarul Caransebeşului că a fost de acord să se închidă piaţa. Aceasta era să devină un focar de infencţie cu noul virus mai ales în perspectiva revenirii în ţară a românilor din Italia, Spania, Germania!

Adaugă comentariu