Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A doua ediție a festivalului de teatru va avea loc în perioada 18-26 noiembrie. Conform directorului Teatrului de Vest, Florin Ionescu, vor fi 11 spectacole, lansări de cărți și o zi dedicată Floricăi Ichim, cea care a fost președinta juriului la prima ediție a festivalului!

„Participă o trupă din Franța și una din Spania, cu spectacole pe care le-am selectat la Avignon și pe care le recomand. Spectacolul «Trash» din Spania e unul dintre cel mai bune pe care eu le-am văzut, la Avignon cu siguranță era cam pe locul doi. E non-verbal, e pe ritm, e un altfel de teatru și am vrut foarte mult să-l putem arăta și la Reșița, pentru ei fiind prima dată când vin în România. Naționalul din Cluj vine cu «Chirița în concert» al Adei Milea, spectacol care a luat premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună interpretare feminină”, a dezvăluit Ionescu.

Directorul teatrului reșițean speră ca festivalul să fie unul în care toată lumea să se simtă bine, pentru că participanții vor pleca cu Reșița în gând și așa se va duce vorba despre Reșița și teatrul de aici. Biletele au prețul de 30, 60 respectiv 90 de lei, un abonament constând 300 de lei.

JCS-I.I.