Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Campionatul Ligii a IV-a Caraș-Severin la fotbal va începe la finalul acestei săptămâni și va cuprinde 12 echipe!

Formațiile care se vor lupta pentru primul loc în sezonul competitional 2021/2022 sunt: ACS Mundo Reșița, AS Banatul Ocna de Fier, AS 2017 Slatina Timiș, AFC Voința Lupac II, AS Foresta Armeniș, CS Oravița, Nera Bozovici, AS Magica Caransebeș, CS Oțelu Roșu, CSO Anina, ACS Rapid Buchin și CS Moldova Nouă. Singura echipă din Reșița care participa la competiție este Mundo.

„În prima etapă vom juca cu Ocna de Fier, sâmbătă, la baza Mundo din Reșița. Noi avem în componență copii născuți în anul 2004, 2005, iar în această perioadă am reușit să cooptăm vreo trei seniori ca să-i ajutăm. Suntem încă în tratative, dar în principiu am bătut palma cu ei. Vom juca toate meciurile la baza Mundo și nu ne focusăm atât de mult pe rezultatele copiilor, ci vrem ca ei să aibă o finalitate și să fie văzuți de alte cluburi mai mari. În fiecare an vom aduce la club copii de la toate filialele, îi vom aduce la Reșița pe cei mai buni din județ și vom încerca să formăm un lot puternic. Cu timpul sunt sigur că ei vor progresa și abia atunci vom încerca să ne clasăm cât mai sus. Primul an al nostru în Liga a IV-a este de încercare, vrem să le oferim copiilor cât mai multe meciuri împotriva seniorilor. Vrem să fim un sprijin pentru cei tineri, pentru ca ei să progreseze cât mai repede. Anul următor vom face altă triere și suntem cu ochii pe toți copiii, din toate filialele pe care le are Mundo în județ. Este o șansă foarte mare pentru ei, având în vedere că unii vin din mediul rural. Le oferim condiții pentru ca ei să se dezvolte din punct de vedere al învățământului, pe plan sportiv și, de ce nu, dacă sunt serioși și au talent, să facă și o carieră din fotbal. Asta este cireașa de pe tort, așa îi spunem noi, ca la finalul pregătirii lor să devină fotbaliști profesioniști și să aibă o carieră frumoasă în acest sport. Ne concentrăm foarte mult pe acești copii care vor juca la Liga a IV-a, drept urmare am angajat în cadrul clubului antrenori de atletism și gimnastică. Ca și preparator fizic la club este atletul de performanță la alergarea de viteză Cristian Roiban, iar pentru mobilitate juniorii noștri lucrează cu antrenorul de gimnastică Alexandru Avram. Aceștia sunt și ei tineri, dornici de performanță, ca și mine, ca și Lucian Dobre. De două ori pe săptămână, cei doi antrenori lucrează cu copiii de la Mundo. Antrenamentele tehnico-tactice de fotbal sunt în număr de opt pe săptămână, deci lucrăm foarte mult cu cei tineri, pentru că doar prin multă muncă se poate face performanță. Vom vedea peste câțiva ani dacă am făcut ceea ce a trebuit, dacă nu, vom mai schimba abordarea. Încercăm tot ce putem ca să ajutăm tinerii din județ să devină fotbaliști profesioniști”, a declarat Cristian Chitucea, antrenorul secund al ACS Mundo Reșița.

JCS-Ștefan Moraru