Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Contractul pentru repararea şi întreţinerea tronsonului de drum dintre Ciclova Română şi Potoc a fost semnat în 20 octombrie 2021, firma câştigătoare fiind tot MaxAgro, cea care asfaltează tronsonul Secășeni-Grădinari!

Lucrările sunt împărţite pe loturi, iar sumele de bani diferă. Astfel, pentru lotul Ciclova Română-Ilidia s-au alocat 198.227 de lei, pentru lucrările de pe drumul Ilidia-Socolari s-a alocat suma de 333.248 de lei, iar pentru Socolari-Potoc, suma este de 134.896 de lei. Sumele nu conţin TVA.

În decembrie 2020, pentru acest tronson s-a făcut o petiţie online, pentru a fi inclus în programul de refacere a structurii judeţene în 2021, petiţie care i-a fost trimisă şi preşedintelui Romeo Dunca, ce se afla în fruntea judeţului de nici trei luni. „Dorim să semnalăm faptul că acest drum se află într-o avansată stare de degradare. Dat fiind faptul că în zona Ilidia-Socolari-Potoc își au rezidența mulți artiști, cu organizarea unor evenimente culturale de nivel național și că drumul Oravița-Ilidia-Socolari-Potoc face legătura cu o importantă zonă turistică din Caraș-Severin (Ochiu Bei, Cascada Beușnița, Șușara, Cheile Nerei), vă supunem atenției acest drum străbătut anual de o mulțime de turiști. Locuitorii zonei sunt foarte nemulțumiți că un drum județean de o asemenea importanță nu a fost niciodată reparat de la asfaltarea lui, devenind impropriu traficului de orice fel“, spunea iniţiatorul petiţiei. Dunca le-a promis că drumul se va repara.

Aşadar, contractul a fost semnat, să sperăm că drumul va fi reparat în această toamnă. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat şi faptul că tronsonul Semenic – Prislop se va repara începând cu sfârșitul lunii octombrie.

JCS-Nina Curiţa