Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La sfârşitul lunii februarie, părinţii pot demara acţiunile de înscriere a copiilor în învăţământul primar. În data de 22 februarie vor fi afişate circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Tot din această zi, până în data de 14 martie se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care Metodologia de înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018 prevede acest lucru.

Ulterior, în intervalul 23 februarie – 2 martie se va organiza, în fiecare unitate de învăţământ în care se desfăşoară activitate specifică clasei pregătitoare, a unei „Zile a porţilor deschise“, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. De asemenea, se vor organiza, în unităţile de învăţământ preşcolar, întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2017-2018, în învăţământul primar. Din 27 februarie până în 16 martie părinţii pot completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea acestora se desfăşoară în intervalul orar 8.00-20.00 (luni-vineri), respectiv 9.00-13.00 (sâmbăta). Tot în această perioadă se depun şi se validează cererile-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială. Candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă se vor afişa în 22-23 martie în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ.