Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pompierii au fost solicitaţi în dimineaţa de miercuri, 15 ianuarie, pentru a lichida un incendiu izbucnit la ultimul etaj al Blocului 800 din municipiu, unde se află peste zece locuinţe sociale.

Trei autospeciale, printre care şi o macara a ISU Semenic au participat la lichidarea incendiului, iar lucrătorii Serviciului judeţean de Ambulanţă au acordat primul ajutor locatarilor, dar, din fericire, niciunul nu a fost intoxicat cu fum sau rănit. Primele cercetări au scos la iveală faptul că flăcările au izbucnit fie din pricina unei ţigări, fie a unei lumânări lăsate aprinse.

Focul a afectat două camere, iar la cea în care se manifestase incendiul, podeaua din lemn ardea mocnit, punând în pericol documente ce se aflau depozitate în încăperea de dedesubt. La faţa locului s-a aflat şi primarul Mihai Stepanescu, cel care a declarat că „acolo locuiau fără forme legale doi cetăţeni. Împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului vom face verificări, anchete sociale, şi vom lua toate măsurile în scurt timp”.