Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Angajaţii ISU Semenic au avut un weekend plin de acţiuni pe raza judeţului.

Vineri, 13 noiembrie, echipa pirotehnică a Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a executat în poligonul Arsenal o misiune de distrugere a muniţiei asanate de pe teritoriul judeţului, iar Detaşamentul de Pompieri Caransebeş a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe raza comunei Zăvoi. A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de teren şi exista riscul propagării la pădure.

A doua zi, pompierii din Caransebeş au intervenit, în colaborare cu SVSU Oţelu Roşu şi SVSU Zăvoi, la stingerea a două incendii izbucnite în Măgura şi Zăvoi, primul la anexa unei case particulare, iar cel de-al doilea la acoperişul unui bloc. De asemenea, pompierii au intervenit şi la un incendiu de vegetaţie uscată de pe domeniul public al Primăriei Domaşnea, incendiu care s-a întins pe o suprafaţă de 20 ha. În data de 15 noiembrie, Detaşamentul de Pompieri Caransebeş a stins două incendii, unul produs la coşul de evacuare a fumului de la o gospodărie particulară din municipiul de pe Timiş şi Sebeş şi unul de vegetaţie uscată care a afectat patru hectare ale domeniului public al Primăriei Buchin.

Echipajele SMURD ale ISU Semenic au fost solicitate în 21 de cazuri, pe raza localităţilor Reşiţa (opt intervenţii), Caransebeş (trei), Prilipeţ şi Eftimie Murgu (câte două), Tincova, Cornuţel Banat, Mercina şi Sasca Montană (câte un caz). Două intervenţii, la Buchin, respectiv Teregova, s-au executat în cuplaj cu câte un echipaj de descarcerare.