Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma unei anchete epidemiologice desfăşurate la Bocşa în cazul unei persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 23 de contacţi au fost izolaţi!

Deşi s-a presupus că persoana respectivă lucra la abator, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a infirmat acest lucru, precizând că e vorba de o formă uşoară de COVID-19: „Ancheta epidemiologică a fost finalizată la Bocşa, însă persoana nu lucrează la abator. Au fost izolaţi colegii apropiaţi şi familiile lor. Este o formă uşoară, dar protocolul spune că orice caz pozitiv trebuie internat. Persoana a fost internată la Reşiţa, la secţia Infecţioase. Au fost izolate 23 de persoane, dar asta pentru că vorbim şi de familiile lor“.

Numărul persoanelor raportate astăzi a rămas tot la 108, în acest moment contând, de fapt, cele 10 persoane internate la Reşiţa şi 14 la Caransebeş şi cele două persoane internate în alte judeţe.

De asemenea, pentru că foarte multă lume e convinsă că statistica infectărilor în judeţ nu e cea reală, din cauză că oamenii nu au fost testaţi, DSP CS a comunicat şi numărul persoanelor testate până în prezent, respectiv 1. 053 de persoane.

234 de persoane sunt izolate, 14 ieşind din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore, 299 de persoane sunt în carantină, dintre acestea zece fiind nou intrate şi nici una ieşită în ultimele 24 de ore.

JCS-A.G.

Adaugă comentariu