Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consilierii locali au aprobat predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării, prin CNI, în vederea construirii unui bazin de înot didactic și de agrement în incinta ștrandului din Parcul Teiuș!

Bazinul acoperit va fi amplasat pe locul unde acum este un teren de volei pe plajă, va avea o suprafață construită de 1289,13 mp și o suprafață desfășurată de 2499,78 mp, cu regim de înălțime S parţial + P + 1E. Clădirea va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice și panouri solare, cu acoperișul orientat către sud, pentru a putea beneficia de aportul maxim al soarelui.

E unul din proiectele despre care primarul Felix Borcean e sigur că se va realiza la Caransebeș: „La bazinul de înot de la ștrand am așa o certitudine că va fi construit, este deja într-un stadiu destul de avansat la CNI. Noi am făcut într-un timp foarte scurt toate documentațiile pentru a fi finanțat, chiar zilele trecute am predat acest amplasament, am desființat acea clădire de 25 de metri pătrați de care n-a întrebat nimeni în ședință ce înseamnă”.

Potrivit celor de la CNI, noul bazin de înot de la Caransebeș va avea dimensiunea de 25 m x 15,4 m, va fi prevăzut cu 6 culoare și va avea o adâncime de 1,8 m, iar în zona etajului va beneficia și de gradene pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, dar și vestiare pentru public și antrenori. Au fost prevăzute și 40 de locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilități și 2 pentru microbuze. În total, investiția ar fi de aproape 30 de milioane de lei.

JCS-R.M.