Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Suntem în pericol de a deveni „americanii“ Europei! Asta din cauză că evoluţia pandemiei de COVID-19 a luat o turnură dramatică în ultimele două săptămâni în ţara noastră. Cazurile în judeţ au ajuns la 130!

Din fericire, în judeţul nostru lucrurile stau mult mai bine decât în majoritatea judeţelor din ţară. După perioada de linişte, de peste o lună de zile, în Caraş-Severin avem, conform raportării de azi, 14 iulie, 18 cazuri în ultimele două săptămâni, numărul total ajungând la 130 de cazuri. Dintre acestea, patru persoane au refuzat internarea: o persoană de la Oraviţa, una din Bocşa și două din Reşiţa, printre ele numărându-se şi un cadru medical de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Toate se află în izolare la domiciliu. Cele mai multe cazuri noi sunt „de import“, adică persoanele infectate au contactat virusul în alte judeţe, o parte dintre ele transmiţându-l şi unor membri ai familiei.

Instituţia Prefectului Caraş-Severin și structurile şi serviciile din subordine au gestionat cu rezultate bune pandemia în prima fază a acesteia. Acum urmează partea cea mai dificilă, pentru că acum ne confruntăm cu transmitere comunitară, ceea ce înseamnă că identificarea focarelor este mult mai dificilă, iar cel mai important aliat în lupta contra coronavirusului este conduita cetăţenilor. În aceste momente, ţinem în mâini sănătatea noastră şi a familiilor noastre. Depinde doar de noi dacă vom reuşi să ţinem pandemia sub control sau vom deveni… americanii Europei!

JCS-Nina Curiţa