Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat miercuri, 3 august, cu scorul de 3-1 amicalul cu formația Viitorul Șimian (Liga 3)! Pentru echipa pregătită de Călin Cheregi au marcat Drăghiceanu, Mihaly și Aboubacar, iar pentru Șimian a înscris Iorgulescu!

A fost al treilea succes din tot atâtea partide amicale pentru rosso-neri, iar la finalul acestui ultim test, Cheregi a lăudat evoluția întregii echipe. În primul amical al verii, Reșița a trecut cu scorul de 4-0 de Retezatul Hațeg, iar în al doilea a învins cu 5-0 FC Progresul Ezeriș.

De remarcat faptul că, sub coordonarea lui Cheregi, juniorii Reșiței chiar primesc minute de joc. Spre finalul partidei cu Viitorul Șimian, CSM-ul a avut nu mai puțin de nouă juniori în teren, iar pe parcursul jocului a evoluat și un tânăr născut în anul 2007.

„A fost al treilea meci amical și am înregistrat a treia victorie. Cred că a fost și a treia evoluție bună spre foarte bună a echipei. Mă bucură foarte mult acest lucru, deoarece ne aflăm în pregătire de trei săptămâni. Avem un proiect nou, traversăm o perioadă bună pentru ceea ce se regăsește în acest moment la echipă, adică venim după o perioadă de încărcătură. În ultimele zece zile jucătorii au fost în cantonament, cu două antrenamente pe zi și cu amicale din trei în trei zile. În mare, pot să mă declar mulțumit de abordarea ultimului joc amical. Am întâlnit un adversar așa cum ne-am planificat, adică puțin superior față de echipele din primele două amicale. Din nou, mă bucură faptul că acești tineri ne dau încredere și după cum s-a putut vedea, am terminat a doua repriză cu nouă juniori în teren. De la o zi la alta acești tineri cresc, dar trebuie să avem răbdare. Nu putem scoate fotbaliști în doar trei săptămâni de pregătire. Avem copii care progresează de la o zi la alta. Li s-au făcut contracte unor juniori, iar acest fapt s-a datorat strict evoluției lor din ultimul timp. După cum se știe, acești tineri au fost monitorizați și țin să le mulțumesc colegilor mei de la centrul de copii și juniori, deoarece și-au lăsat amprenta asupra lor. Știm bine ce rezultate au fost anul trecut, iar noi încercăm să ducem această muncă mai departe, împreună cu acești copii. Până vineri vom rămâne în cantonament, iar până luni jucătorii vor avea liber. Vom avea un meci de pregătire miercuri cu Phoenix Buziaș, iar sâmbăta viitoare ne vom deplasa la Petroșani”, a declarat Călin Cheregi, antrenorul CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru