Caraş-Severin, Romania


ANINA – Pentru protejaţii necuvântători de la Anina, Asociaţia Standpunkt din Germania organizează o nouă campanie de sterilizări gratuite, în parteneriat cu Primăria Oraşului Anina!

Este vorba de sterilizări şi pentru câini şi pentru pisici, timp de trei zile, în perioada 23 – 26 octombrie, cei care deţin animale de companie fiind aşteptaţi la Padocul Crivina (fosta staţie de distribuţie a gazelor).

Sterilizarea/castrarea se face pe bază de programare, fie prin mesaj privat pe Messenger, pe pagina de Facebook a asociaţiei, în acest caz cei ce solicită sterilizarea fiind rugaţi să lase şi un număr de telefon pentru a fi sunaţi în legătură cu ziua şi ora programată, fie prin telefon, la numărul 0747 328371, între orele 9.00 – 12.00 şi 16.00 – 18.00. Se vor steriliza atât masculi cât și femele, respectiv câini, căţele, pisici şi motani. La nevoie, se asigură capturarea şi transportul animalelor.

Această nouă campanie de sterilizări gratuite vine pe fondul ignoranţei de care dau dovadă unii proprietari de animale de companie, care lasă la voia întâmplării înmulţirea acestora şi abandonează puii.

Cea mai recentă campanie de sterilizări a fost un real succes, în luna august fiind sterilizate 343 de câini şi pisici, dintre care 217 erau femele. Fără această sterilizare, femelele ar fi putut să dea viaţă unui număr de aproximativ 3.038 de pui într-un singur an, vieţi nevinovate care abadonate, ar fi ajuns să moară în condiţii greu de imaginat. Încă o dată, cei de la Standpunkt e.V. fac un apel la responsabilitate către cetăţenii Aninei.

JCS-Alexandra Gorghiu