Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Lucrările la infrastructură continuă să scoată la iveală „comori“ de nedorit. De această dată, bomba n-a fost găsită pe traseul tramvaiului, ci în Mociur!

Nu mai puțin de 15 situații de urgență au fost înregistrate de pompierii militari cărășeni în 14 septembrie, 14 dintre acestea fiind misiuni pentru acordarea de prim ajutor și asistență de persoane. A fost derulată și o misiune pirotehnică, echipa specializată din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița intervenind pentru asanarea unei bombe de aruncător, calibru 120 mm, descoperită pe timpul efectuării lucrărilor de infrastructură din zona Mociur. „Aceasta a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată şi depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ei ulterioare!“, transmite ISU „Semenic“.

Pompierii militari recomandă ca în cazul în care găsiți elemente de muniție rămasă neexplodată, să anunțați imediat la 112, să nu le atingeți, loviți, mișcați, tăiați, introduceți în foc. Nici să nu le folosiți ca unelte sau ornamente improvizate, nici să nu lăsați copiii să le folosească pentru joacă.

JCS-A.M.