În weekend, unii umblă noaptea, alţii petrec - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar masca de protecţie rămâne o problemă. Doar în weekendul care tocmai s-a încheiat, 479 de cărăşeni au fost prinşi fără acest accesoriu obligatoriu… 

Poliţia judeţului ne informează că, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, s-au sesizat din oficiu în legătură cu o petrecere privată, organizată într-un local public din comuna Obreja. „La adresa respectivă au fost identificate 14 persoane față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Administratorul localului a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei, iar cei 14 participanți au fost sancționați cu amenzi de 2.000 de lei, fiecare, pentru participarea la evenimentul privat și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. Evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația“, informează Poliţia judeţului.

Dar asta nu e tot! În aceeaşi noapte, poliţiştii au efectuat verificări în zona Caransebeş, unde au fost aplicate în total 29 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor cumulând 31.000 de lei, toate pentru încălcarea restricţiilor impuse în această perioadă.

În total, în cele trei zile de weekend, în acţiunile pe linie de pandemie au fost angrenaţi peste 430 de oameni ai legii. „Au fost verificate 163 de societăți comerciale şi 362 de mijloace de transport de persoane, dintre care 129 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 7.700 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 551 de sancțiuni contravenționale, în valoare 124.550 de lei, dintre care 479 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 53 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Oamenii legii au dorit să amintească faptul că, în această perioadă, nu este permisă organizarea de evenimente private. Trebuie purtată masca de protecţie, respectată distanţa de siguranţă, dar şi restricţiile de deplasare pe timpul nopţii.

JCS-A.M.