Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre activitatea poliţiştilor de frontieră cărăşeni care, în lunile iulie, august şi septembrie, au observat, interceptat, somat şi oprit la linia de frontieră 488 de persoane ce veneau din Serbia şi voiau să treacă ilegal graniţa!

De asemenea, poliţiştii de frontieră cărăşeni au descoperit 18 fapte ilegale, instrumentate în tot atâtea dosare penale în care au fost cercetate 65 de persoane. Dintre infracţiuni, 12 au vizat trecerea ilegală a frontierei de stat, trei dosare s-au întocmit pentru trafic de persoane, una a fost de braconaj piscicol, una la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cele trei luni amintite, prin faţa poliţiştilor au ieşit şi intrat în ţară 44.235 de persoane, 216 pe la PTF Moldova Nouă şi 44.019 pe la PTF Naidăş. Mijloacele de transport ce au trecut prin punctele de frontieră cărăşene au fost 17.917, din care 54 de nave şi 17.863 de autovehicule. Trebuie remarcat faptul că a scăzut traficul de ţigări, în perioada iulie-septembrie, fiind confiscate doar 199 de pachete de ţigări, în valoare de 2.985 de lei. De asemenea, poliţiştii au mai confiscat o ambarcaţiune gonflabilă şi un autoturism în valoare de 25.000 de lei.

Pentru cei care nu ştiţi, structurile Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au competenţă teritorială la frontiera României cu Serbia şi îşi exercită autoritatea legală în zona de 30 de kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, stabilită şi delimitată organizaţional de km fluvial 1011-Borna B28/2, inclusiv localitatea Măureni, inclusiv localitatea Topleţ, cu o dezvoltare de front de 155,43 km din care 64 km frontieră fluvială.

JCS-N.C.