Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În etapa a IX-a din play-off-ul Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, Metalul Reșița – CSU Craiova 1-1 (0-0), acest egal scos sâmbătă în Valea Domanului asigurându-i echipei CSU Craiova promovarea din punct de vedere matematic în Liga I.

Cu liderul seriei, Metalul Reșița a făcut cel mai bun meci de acasă în play-off. Dacă în precedentele patru întâlniri s-au înregistrat două egaluri și două înfrângeri, de această dată rosso-nerii s-au comportat ca o mare echipă, parcă descătușată pe final de sezon. Conduși de pe margine de Daniel Oprița, sub ochii managerului Dorinel Munteanu, reșițenii au legat jocul mult mai bine decât o făcuseră până atunci, au dominat teritorial, tactic și și-au pus în dificultate adversarul care în final avea să sărbătorească, alături de suporteri, promovarea în prima ligă. Mai rămâne însă de aflat și decizia de la TAS în privința echipei craiovene. Prima repriză se încheie în sânge, la propriu, ciocnirea dintre Istvan Szabo și Ljubinkovic lăsat pe jucătorul craiovean la pâmânt, fiind necesară intervenția celor de la Ambulanță. Ljubinkovic a fost schimbat, iar Szabo a evoluat cu un bandaj în jurul capului până în momentul înlocuirii cu Vădrariu.

În repriza secundă, contrar cursului jocului, CSU Craiova avea să deschidă scorul. În minutul 74, o centrare venită din corner de la Precup este reluată cu capul din șase metri de Izvoranu și Craiova avea deja mai mult decât îi era necesar pentru promovarea matematică. Doar cinci minute au fost în avantaj craiovenii, pentru că în minutul 79, mingea ajunge în careu la Enciu, acesta îi pasează scurt lui Breșneni, care înscrie din careul mic, printre picioarele lui Brac. 1-1 avea să fie și scorul final și în sfârșit s-au reauzit aplauze în Valea Domanului. Acum și pentru Metalul Reșița.

Metalul Reşiţa: Zimmermann – Creţu, I. Popescu, Tătaru (min. 75, Nogo), Vaștag – Breşneni, Neagoe – O. Vasile, Stoica, Szabo (min. 76, Vădrariu) – Enciu (min. 83, Mureşan). Antrenor: Daniel Opriţa.

CSU Craiova: Brac – Ljubinkovic (min. 43, Pătraşcu), Patriche, Izvoranu, Velcovici – Ganea (min. 77, Kitanovski), Vandelannoite, Pleşan, Precup – Ivan, Curelea (min. 86, Valskis). Antrenor: Gabi Balint.

2 Comments

  1. Metalul are nevoie de jucatori crescuti la Resita,nu adusi de prin toate colturile tarii.Sunt foarte multi copii talentati in oras,dar trebuie promovati si sustinuti.In acest moment clubul este o gaura neagra in bugetul local care va consuma la nesfarsit si fara rezultate.

  2. LuxPhotoFuchs Reply

    Un articol lingusitor de parca Metalul este Real Madrid! Cum sa dai un titlu cu „aplauze„ cand de 9 etape n-ai castigat niciun meci pe teren propriu, cum sa compari rossoneri ca o mare echipa, cum sa domini teritorial si adversarul sa ti-o bage in atze…Mai lasati aceste obiceiuri de mult apuse ca nu tine…..

Adaugă comentariu