Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şedinţa CEx PSD Caraş-Severin, desfăşurată joi, a fost una tulbure şi asta pentru că au fost votate măsuri drastice pentru unii dintre social-democraţi, mai ales pentru cei care vorbesc urât de premierul Dăncilă!

În primul rând, a fost retras sprijinul politic pentru primarii Nicolae Beg de la Marga și Vichentie Suru de la Bucoșnița. Tot fără sprijin politic şi un loc în Consiliul Judeţean au rămas şi consilierii Lenuţa Ciurel şi Gabriel Dinu. S-a discutat şi situaţia vicepreşedintelui CJ, Flavius Nedelcea, acestuia cerândui-se demisia din funcţia de vicepreşedinte al forului decizional judeţean.

Întrebată despre deciziile luate, şefa PSD Caraş-Severin, Luminița Jivan, ne-a spus: „Azi s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple demult. Celor doi primari le-am cerut demisiile de onoare. De unde atâta onoare la Beg şi la Suru? Aşa că le-am retras sprijinul politic, nu mă mai încânta cu nimic să rămână în PSD. Nu mai avem nevoie nici de serviciile Lenuţei Ciurel şi ale lui Gabriel Dinu. Sunt inadmisibile declaraţiile lor făcute în spaţiul public şi pe reţele de socializare la adresa preşedintelui PSD şi a candidatului nostru la prezidenţiale. Eu i-am tolerat aproape un an, am crezut că se vor schimba, mi-am dorit să am o echipă cu care să pot lucra, dar aşa nu se poate“.

Lenuţa Ciurel nu a dorit să comenteze, spunând doar că a vorbit în şedinţa de joi, dar că va vorbi şi vineri. Ne-a dat doar un indiciu să ne uităm spre cei care au fost daţi afară: un dascăl de carieră şi un profesor universitar… Mai multe nu a vrut să comenteze.

Cât despre vicepreşedintele CJ, Flavius Nedelcea, şefa social-democraţilor a spus că acesta nu îşi va pierde funcţia de consilier judeţean. „Funcţia de vicepreşedinte este a partidului, nu a persoanei. Poate rămâne consilier judeţean, dar să demisioneze din cea de vice. Eu vreau la Consiliul Judeţean o echipă cu care să pot comunica. Iar consilierul Pîrvulescu, viitorul nostru candidat la Primăria Mehadia, este cel mai potrivit pentru această funcţie“, a mai spus Luminiţa Jivan.

Întrebat cum comentează posibila schimbare din funcţie, Flavius Nedelcea ne-a declarat: „Azi nu comentez nimic. Am timp. Sunt multe de spus“.

Primarii cărora li s-a retras sprijinul politic au spus că nu are sens să mai comenteze ceva. Iar Gabriel Dinu a precizat doar că în şedinţa CEx de joi „a avut loc o acțiune politică de tip «Umbra lui Mocioalcă» pe «George Enescu»!

Nina Curiţa