În prim plan, sănătatea și cultura - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BERZASCA – La Berzasca, dispensarul e aproape gata! Căminele culturale și sala de sport așteaptă reabilitarea!

Conform primarului Petru Furdui, clădirea dispensarului a fost recompartimentată și izolată termic. Totodată, două încăperi au fost pregătite pentru a găzdui cabinete stomatologice, iar una pentru cabinetul medicului de familie. Este vorba despre un proiect în valoare de 300.000 de lei, finanțat prin PNDL 2. Din aceeași sursă, reținem că este în pregătire licitația pentru reabilitarea căminelor culturale din Berzasca, Liubcova și Bigăr. „Intenția noastră e mai veche, însă valoarea investiției nu era atractivă pentru constructori. Însă, cu noile prețuri, investiția a devenit tentantă”, declară primarul Furdui. Este vorba despre o investiție în valoare de 700.000 de euro.

În vederile primăriei se află și sala de sport construită mai demult. Timpul și-a pus amprenta asupra obiectivului care acum are nevoie de reparații la acoperiș și la sistemul de încălzire care, pe viitor, va fi asigurată prin pompe de căldură. Conform primarului, viitoarea investiție se ridică la valoare de 250.000 de euro. Sumă tentantă pentru constructori, am zice noi.

În prezent se lucrează la reabilitarea sediului primăriei, grație unui proiect în valoare de 500.000 de euro, finanțat prin PNDL 2. De la primarul Furdui, am aflat că actuala clădire va fi reabilitată și modernizată, totodată, în proiect fiind prevăzută și ridicarea din temelii a unui corp nou de clădire.

JCS-Ionel Ivaşcu