Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală a aprobat recent trecerea a două parcele de teren cu suprafaţa totală de 22.653 mp din domeniul public în cel privat, în vederea sprijinirii proiectului demarat în parteneriat cu Ceetrus România în cartierul Mociur!

În sedinţa ordinară din această lună, pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre cu privire la trecerea din domeniul public al municipiului Reşiţa în domeniul privat a două parcele de teren, prima în suprafaţă de 2.853 de metri pătraţi, iar cea de-a doua cu o suprafaţă ceva mai mare, respectiv 19.800 de metri pătraţi. Acest proiect de hotărâre a fost iniţiat la solicitarea depusă la sfârşitul lunii martie de dezvoltatorul imobiliar Ceetrus România SRL.

Sunt cunoscute proiectele de investiţii ale acestei firme pentru Reşiţa. Prin adresa înaintată municipalităţii, această societate comercială şi-a reiterat intenţia de a implementa în municipiul de pe Bârzava, mai exact în zona Mociur, potrivit proiectului de dezvoltare şi regenerare urbană, un aqua park, o galerie comercială, un hotel rezidenţial, dar şi o clădire de birouri. Între Primăria Reşiţa şi Ceetrus România s-a dezvoltat deja un parteneriat, în vederea dezvoltării zonei din cartierul Mociur, printr-un proiect de dezvoltare şi regenerare urbană, ce vizează platforma Mociur-UCMR, dezvoltatorul imobiliar propunându-şi realizarea, printr-un masterplan, a dezvoltării în patru etape a unui proiect imobiliar mixt, pe circa 36 de hectare.

Totodată, în cadrul aceluiaşi proiect, Ceetrus România intenţionează realizarea unei reţele de drumuri pe amplasamentul din Mociur, facilitând astfel conexiunile din oraş. Reţeaua de drumuri afectează două din parcelele de teren care aparţin domeniului public al municipiului, iar pentru aceasta a fost necesar, potrivit legislaţiei în vigoare, ca aleşii locali să aprobe trecerea în domeniul privat al municipiului Reşiţa. După efectuarea procedurii de intabulare a acestor suprafeţe, se va avea în vedere şi posibilitatea unui schimb de terenuri între municipiul Reşiţa şi Ceetrus România, iar acest fapt va face în scurt timp obiectul unui alt proiect de hotărâre, pe care consilierii locali îl vor dezbate într-o altă şedinţă.

JCS-Nicoleta Moraru