REŞIŢA – În sala de şah din incinta „Polivalentei“ reşiţene s-au desfăşurat, recent, întrecerile ediţiei a VII-a a Memorialului Nicolae Sandu la şah. În acest an au dorit să-l omagieze 22 de jucători, din Arad, Vulcan şi din Reşiţa, o parte dintre ei cunoscându-i şi apreciindu-i activitatea de slujitor al şahului, de-alungul a zeci de ani.
Organizatorii, Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, au stabilit ca turneul să se desfăşoare în sistem open elveţian, cu cinci runde şi 20 de minute de jucător.
După aproape patru ore de dispute, s-a impus Mihai Bolintiş (Muncitorul Reşiţa), cu 5 puncte, urmat de Cristian Andrei Secrieru (C.S. Vulcan) şi de Daniel Marius Milian (Universitatea Arad), fiecare cu câte 4 puncte, departajaţi de coeficienţii specifici, şi Valeriu Grozav (Muncitorul Reşiţa), cu 3,5 puncte. S-au întocmit şi clasamente pe categorii de vârstă: juniori: Cristian Daniel Korcsek; junioare: Anna Diana Colonescu; copii zece ani: David Alexandru Korcsek; veterani: Ioan Păduraru. S-au acordat diplome şi medalii.
„Consider că turneul a fost unul de un bun nivel tehnic şi le mulţumim tuturor celor care au ţinut să fie alături de noi, de cel care a fost Nicolae Sandu, un artizan al şahului reşiţean, a precizat Corneliu Buşu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin. A fost unul dintre oamenii respectabili ai sportului din Caraş-Severin care, printr-o pasiune fără margini, a creat o adevărată emulaţie în şahul reşiţean până în ultimele momente ale vieţii sale“.
Aceleaşi cuvinte de apreciere şi de respect faţă de Nicolae Sandu a avut şi Valeriu Grozav, cel care a preluat ştafeta de descoperire, şlefuire şi de lansare în marea performanţă a tinerilor care, de-alungul timpului au ajuns în vârful şahului românesc, la nivel de juniori: „Domnul Nicolae Sandu ne-a demonstrat că acest sport poate da talente, în continuare, şi ne-a obligat moral să-i ducem mai departe pasiunea şi munca neobosită“.