Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – … însă prefectul Ioan Dragomir a cerut primăriilor de la orașe evidența clădirilor în situație de risc!

Zilele acestea, Instituția Prefectului așteaptă situațiile actualizate întrucât dispune de o situație mai veche aflată în evidențele prefecturii și alta mai nouă primită de la ISU. „La prima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vom analiza și această listă și vom actualiza și planul de acțiune post cutremur.”, a declarat recent prefectul.

Din aceeași sursă, reținem că în urma undelor seismice nu au apărut probleme în județ. De pildă luni, în maxim 45 de minute după cutremur, pe grupul de la nivel național au răspuns toți prefecții din țară dacă s-a resimțit cutremurul sau nu și dacă au fost sau nu probleme. „S-a lăsat la decizia serviciilor locale de urgență dacă este cazul să se acționeze în vreun fel. Indicația a fost ca, în zonele unde cutremurul nu s-a resimțit puternic, să nu se acționeze în niciun fel pentru a nu amplifica panica. Echipele de intervenție s-au aflat pe teren în zone unde efectele au fost mai mari. Nu a fost însă cazul în Caraș-Severin!”, a precizat Ioan Dragomir.

Acesta s-a referit și la cele petrecute pe drumurile din județ în perioada 3-5 februarie, când au avut loc fenomene meteo extreme. Instituția Prefectului a solicitat Consiliului Județean, Poliției, Jandarmeriei și ISU informații despre măsurile pe care le-au luat în perioada amintită, urmând ca acestea să fie analizate în ședința Colegiului Prefectural de săptămâna viitoare. „Unul dintre puncte se va referi la acțiunile derulate de Direcția de Drumuri Naționale în perioada 3-5 februarie. Atunci au fost aplicate cel puțin două sancțiuni de către poliție celor două firme care asigură deszăpezirea în zona montană. Una din măsuri a fost și aceea de închidere de către poliție a drumurilor care nu sunt curățate corespunzător. La ora actuală, conform operativelor care se comunică la ISU, nu sunt probleme pe drumurile din județ!”, a încheiat prefectul.

JCS-Ionel Ivașcu