Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă miercuri vicele CJ cerea înlocuirea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă, joi am aflat că Bacer și-a depus o nouă demisie încă din 12 august.

Cu toate că şi-a manifestat nedumerirea la conferinţa de presă din 9 august vizavi de o posibilă înlocuire a sa, atunci vehiculându-se numele lui Waldemar Murgu, fost manager la Meggle România, la doar trei zile, Bacer şi-a înaintat demisia, aflându-se în preaviz începând cu data de 12 august. Ea continuă să surprindă conducerea CJ cu această nouă demisie, în condiţiile în care a mai recurs la un act similar la finele lunii mai. În timpul preavizului de atunci, Bacer a renunţat la această decizie în urma unor discuţii cu preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu, care a determinat-o să se răzgândească.

Deşi a fost susţinută de către administraţia judeţeană, aşa cum a declarat Iovanca Pânzariu, directorul economic al SJU, Consiliul Judeţean fiind prompt întotdeauna la solicitările Spitalului pe baza notelor de fundamentare de pe secţii, motivele reale ale demisiei ar viza tocmai faptul că Spitalului nu i se alocă mai multe fonduri. Dacă motivele primei intenţii de a demisiona au fost personale, se pare de data aceasta lucrurile nu mai stau la fel, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al SJU Reşiţa, Adina Miloş: „Începând cu data de 12 august, managerul Cristina Bacer se află în preaviz. Ea îşi va prezenta motivele în cadrul Consiliului de Administraţie al Spitalului, care va avea loc în data de 30 august. După această dată vom organiza şi o conferinţă de presă“.

Tot la conferinţa din 9 august, Bacer a spus că nu ştie nimic despre o posibilă shimbare a sa, cât despre Waldemar Murgu, ea a răspuns: „Nu-l cunosc pe acest domn, dacă îl văd pe stradă nici nu ştiu care este!“.

Cu siguranţă e mai elegantă demisia decât o destituire, dacă ţinem cont că vicepreşedintele CJ, Ionuţ Popovici, e pornit să o înlocuiască, potrivit declaraţiilor de miercuri dimineaţă, după şedinţa Colegiului Prefectural, acesta vorbind deschis despre incapacitatea acesteia de a conduce instituţia.

Vă reamintim că Bacer, medic primar cu specializare în anatomie patologică, a fost numită în funcţie în iulie 2017, după interimat, ea câştigând concursul din 8 decembrie pentru ocuparea funcţiei de manager al SJU Reşiţa cu nota 9,92. După 1 an şi două luni de când aceasta conduce Spitalul, Popovici a considerat că se impune un control tematic, acesta având loc în cursul zilei de marţi, alături de DSP şi DSV, rezultatele urmând să fie comunicate ulterior. Pe de altă parte, nici concluziile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate nu sunt favorabile, SJU fiind singurul spital din Caraş-Severin care nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă.