Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un club de tradiție în municipiul de pe Bârzava este și Gloria Reșița. La gruparea sportivă din cartierul Lunca Bârzavei activează mai multe grupe de copii și juniori, o pepinieră pentru viitorul fotbalului reșițean.

Una dintre aceste grupe este cea pregătită de profesorul Radoiță Iovanovici. Această grupă a evoluat în acest sezon în Campionatul de Fotbal al Juniorilor E, jucători cu vârsta de 11 ani și mai mici, ajungând până în finala județeană, pierdută în fața concitadinei Metalul Reșița.

Micii fotbaliști de la Gloria Reșița au făcut parte din Grupa a II-a, pe care au dominat-o autoritar, câștigând toate cele 24 de meciuri pe care le-au disputat. Elevii lui Radoiță Iovanovici s-au calificat cu punctaj maxim în finala județeană a Juniorilor E, având un atac de invidiat, cu 147 de goluri marcate, precum și o apărare bună, cu doar 15 goluri primite în 24 de meciuri.

„Mă bucur că am avut aceste rezultate în acest sezon și sper să continuăm pe aceeași linie și în perioada următoare, a spus prof. Radoiță Iovanovici. Nu am depășit faza județeană, dar zic că am lăsat o impresie bună la nivelul juniorilor E. Vom urca la o categorie superioară de vârstă, la Juniori D, va fi ceva nou pentru băieți, pentru că vor evolua pe tot terenul, la Juniori E meciurile fiind pe jumătate de teren.” O grupare mică, dar cu oameni inimoși, Gloria Reșița reprezintă și ea un punct de interes pentru copiii care se visează fotbaliști. De altfel, și sloganul clubului Gloria, lansat de președintele Pavel Aghescu, este unul elocvent: „În interesul copiilor, spre liniștea părinților.”

Pentru că aici există interes pentru formarea acestor grupe de copii, pentru inițierea în sportul rege, fotbalul, cel mai îndrăgit pe întreaga planetă. De ce nu, și Gloria Reșița se poate înscrie între cluburile sportive ce pot da pe viitor mari performeri. Poate și un sprijin pentru o bază materială modernă ar fi de bun augur pentru acești copii.