Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E vorba despre pregătirile pentru alegerile din 9 iunie coordonate de Instituția Prefectului!

Până la ora actuală nu au fost întâmpinate, în județ, probleme legate de încadrarea în calendarul activităților de organizare a viitoarelor alegeri. „Suntem în grafic cu pregătirile, chiar cu o etapă, două, în avans. Deși până la buletine de vot mai este, am identificat și stabilit deja locul în care acestea urmează a fi depozitate.“, a precizat, azi, prefectul județului, Ioan Dragomir. El urma să aibă o întrevedere cu președintele Biroului Electoral Județean, Ion-Cristinel Ungureanu, pentru a discuta modul în care urmează a fi cheltuiți banii alocați acestui exercițiu electoral, în condițiile unui buget deloc elastic.

În ceea ce privește subiectul vizelor de flotant, abordat, luni, de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în cadrul unei videoconferințe, Dragomir a precizat că „până la ora actuală nu am informații că în județ ar fi situații în care numărul flotanților este mai mare decât cel stabilit de lege pentru o anumită locuință. Inspectoratul de Poliție are sarcini de a verifica dacă sunt astfel de cazuri.“

Ținând că nu i-au parvenit încă datele pe care le-a solicitat Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a Ministerului de Interne privind situația din județ, le reținem deocamdată pe cele comunicate de ministrul Predoiu, potrivit căruia la nivel naţional există o creştere cu 112% a cererilor pentru obţinerea de vize de flotant, faţă de alegerile de acum patru ani, și că sunt județe cu cifre record.

„Cred eu, și sper din tot sufletul, să nu fie o problemă ca în anii trecuți. Dreptul de a-și obține o reședință într-o localitate este un drept legal, constituțional, iar oamenii care au vrut să voteze în altă localitate decât în cea în care au domiciliul au putut face aceste demersuri.“, a adăugat Dragomir. Aflat chiar el într-o asemenea situație, având domiciliul în județul Timiș, prefectul și-a stabilit reședința la Reșița, unde va și vota în 9 iunie.

În opinia sa, faptul că în unele localități în care turismul e mai dezvoltat numărul flotanților poate crește, la un moment dat, e oarecum de înțeles, în condițiile respectării legii. „Nu e rău dacă oamenii vin, dar e păcat că pleacă și nu-și aduc contribuția și după alegeri!“, a conchis prefectul.

JCS-Walter Fleck