Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Teatrul de Vest Reşiţa începe anul în forţă, pentru săptămâna 15 – 22 februarie fiind programată prima ediţie a Festivalului naţional de teatru „Scena ca o stradă“.

Potrivit directorului Teatrului de Vest, Nicolae Dumitru Vlădulescu, vor fi puse în scenă „spectacole cu expresie neconvenţională, care au trecut de faza experimentului şi explorează zone nefructificate“. Au fost invitate trupe şi companii de teatru din mai multe oraşe ale ţării, printre care Deva, Brăila, Petroşani, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti şi Galaţi.

Pentru fiecare zi a festivalului este programat câte un spectacol, iar la finalul fiecărei reprezentaţii, criticii de teatru Ion Cocora, Doru Mareş şi Marinela Ţepuş „vor descâlci iţele spectacolelor“, alături de cei din public, încercând totodată să răspundă şi la întrebarea „de ce ne place teatrul?“.

Costurile unui astfel de eveniment se ridică la suma de 8.000 de euro, Teatrul de Vest aşteptând în acest sens şi un sprijin din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. „Ne-am dorit un altfel de eveniment, pentru a ieşi din conservatorismul teatral din România, iar acest lucru se va întâmpla în perioada 15-22 februarie. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 20 de lei/spectacol şi 15 lei pentru studenţi.

Cei care vor dori să cumpere întregul pachet, pentru toate reprezentaţiile, vor beneficia de o reducere“, a precizat Nicolae Dumitru Vlădulescu.