În câteva luni, drumul Maciova-Ciuta-Obreja ar putea fi ca nou! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta pentru că au fost reluate lucrările pe acest tronson, lucrări desfășurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.

Potrivit oficialilor Direcției Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, lucrările au fost demarate în toamna anului trecut, au o durată de execuție de 10 luni și o perioadă de garanție de cinci ani. Dar ce înseamnă mai precis aceste lucrări? „Proiectul presupune modernizarea structurii rutiere pe o lungime de 7,4 km și o lățime a părții carosabile de 7 m, amenajarea drumurilor laterale, a acceselor la proprietăți precum și a șanțurilor, rigolelor și podețelor pentru scurgerea apelor”, au explicat cei de la Drumuri Județene.

Și președintele CJ, Silviu Hurduzeu, s-a aflat zilele trecute în zonă pentru a vedea din ce stadiu vor fi reluate lucrările. „Au reînceput lucrările de modernizare a DJ 680A, Maciova – Ciuta – Obreja (DN68), după ce au fost sistate pe timp de iarnă. Fondurile asigurate de la bugetul de stat, prin PNDL 2, au o valoare de 9.778.653 lei, iar de la bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin se contribuie cu suma de 241.842,07 lei”, ne-a declarat șeful CJ.