În Caraş-Severin, peste 600 de candidaţi susţin Bac-ul de toamnă! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În vederea susţinerii probelor din a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, în judeţ s-au înscris peste 600 de candidaţi!

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, au fost organizate trei centre de examen: la Colegiul Tehnic Reşiţa (210 candidaţi), Liceul Tehnologic „Decebal“ Caransebeş (311 candidaţi) şi Liceul Teoretic „General Gragalina“ Oraviţa (140 de candidaţi). Probele scrise sunt programate în săptămâna 24-27 august şi încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30, cu asigurarea măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii nr.4267/841/2020.

Pentru proba scrisă la Limba şi literatura română de luni, 24 august, s-au înscris 239 de candidaţi, pentru proba obligatorie a profilului din data de 25 august s-au înscris un număr de 442 de candidaţi, pentru 26 august, când va avea loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, s-au înscris 371 de candidaţi, iar pentru susţinerea probei scrise la Limba şi literatura maternă s-a înscris un singur candidat.  Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor ligvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa de depunere a contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00-20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele candidaţiilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii copmpletează, semnează şi depun/transmit electronic o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia tip va fi semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie) vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

JCS-Nicoleta Moraru