Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor aflate sub protocolul autoizolării la domiciliu a crescut, astfel încât, potrivit cifrelor prezentate în jurul orei prânzului, a ajuns la 819. În carantină sunt 60 de persoane, iar ieşite de la autoizolare 128!

Nu a fost semnalată nici o suspiciune sau caz nou de infectare cu noul coronavirus, numărul celor infectaţi rămânând la cinci, din care unul este considerat vindecat. De asemenea, în comunicatul remis redacţiei am fost informaţi că în judeţul Caraş-Severin sunt disponibile 442 de paturi pentru carantină.

La nivel naţional, până în acest moment au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate pe teritoriul României, din care 31 au fost declarate vindecate şi externate, repectiv 22 la Timişoara, opt la Bucureşti şi unul la Iaşi.

Referitor la cazurile noi, Grupul de Comunicare Strategică raportează 31 de cazuri noi de îmbolnăvire, pacienţii nou confirmaţi având vârste cuprinse între 17 şi 89 de ani. De asemenea,, potrivit ultimei raportări, în România se află 4.044 persoane carantinate instituţionalizat, pentru care se efectuează verificări. Alte 45.432 persoane sunt monitorizate medical, acestea aflându-se în autoizolare la domiciliu. Pentru nerespectarea protocoalelor, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicire a combaterii bolilor“ au fost întocmite 98 de dosare penale la nivel naţional, unul chiar la Caransebeș.

La nivel european şi global, până la data de 19 martie 2020, au fost raportate 82.869 cazuri în UE/ SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Spania, Germania şi Regatul Unit.

JCS-A.G.