Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de mediu în conformitate cu standardele europene.

Stadiul actual de derulare al proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin“ a fost prezentat într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul administrativ. „În momentul de faţă, părerea mea este că vom începe să funcţionăm, sigur, nu neapărat la parametrii pe care ni i-am dori noi. Undeva la începutul lunii martie vom avea primele semne. Sperăm că, până atunci, toate problemele pe care le înregistrează antreprenorii noştri să fie duse la bun sfârşit. De asemenea, sperăm să găsim o soluţie pentru toate lucrurile care nu au fost finalizate până în momentul de faţă şi să începem ca, treptat, să introducem în funcţiune toate părţile care compun acest sistem de gestiune a deşeurilor“, a explicat Victor Naidan, managerul de proiect.

Cât despre colectarea selectivă, lucrurile nu stau întocmai aşa cum ar fi fost de dorit, pornind de la cetăţean şi până la punctul final. „Acesta este un lucru care trebuia să se întâmple încă de acum doi ani, însă, absolut toţi operatorii care încasează în momentul acesta taxe de la populaţie ar fi trebuit să implementeze colectarea selectivă. De un an, au la dispoziţie, prin autorităţile publice locale, containerele pe care le-am achiziţionat pentru această activitate. Desigur că noii operatori de colectare vor fi obligaţi să facă acest lucru şi sperăm că atunci şi celelalte organisme ale statului să devină mai exigente şi să determine ca lucrurile să intre în zona de normalitate. Containere de colectare selectivă sunt în toate localităţile judeţului. Unele dintre autorităţile judeţului au început să amenajeze platformele pe care urmează să fie puse aceste containere. Există şi câteva din autorităţile publice care deja le folosesc“, a adăugat Naidan.

Printre rezultatele aşteptate ale proiectului se numără realizarea depozitului conform de deşeuri de la Lupac (depozit central ecologic, staţie de sortare, staţie de tratare biologică simplă), trei staţii de transfer noi – Oţelu Roşu, Pojejena şi Bozovici, opt depozite urbane neconforme de deşeuri închise şi reabilitate şi 97 depozite rurale neconforme, de asemenea, închise şi reabilitate.

1 Comment

  1. Articol DE TOATA JENA ca de obicei ! Garantez ca cu un astfel de manager „vom avea succesuri multe”! Ce inseamna, citez: ..„În momentul de faţă, părerea mea este că vom începe să funcţionăm, sigur, nu neapărat la parametrii pe care ni i-am dori noi. Undeva la începutul lunii martie vom avea primele semne” .Fratilor, parca nici pe vremea din-ainte de ’89 nu se „abera” in halul asta ! Intr-adevar „undeva la inceputul lunii martie”..vor veni randunelele. dar va avertizez ca ele vor veni doar daca ( si aici va rog sa ma credeti ca sunt extrem de serios !) „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin“ va functiona la parametrii impusi de UE !
    Fratilor,nu mi-o luati in nume de rau, va implor, nu mai e vreme de joaca cu MEDIUL INCONJURATOR, cu NATURA ! Nu ne mai putem „face ca ocrotim natura”! Daca nu NE TREZIM ACUM, AZI, in CEASUL al 12-LEA si nu ACTIONAM IMEDIAT si fara COMPROMISURI, vom MURI PE MANA NOASTRA CU TOTII, indiferent de RANG, FUNCTIE sau TARA ! Dan

Adaugă comentariu