Impozitele, acum si cu cardul - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă de multe ori s-a vorbit despre utilizarea cardului bancar pentru achitarea on-line a taxelor şi impozitelor locale, nu la fel de mult s-a vorbit despre folosirea acestui instrument de plată direct la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Reşiţa.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pe parcursul anului trecut, s-au făcut eforturi pentru alinierea serviciului reşiţean la noul sistem naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor.

Potrivit unui HG care a impus marilor oraşe introducerea posibilităţii de plată on-line, cu cardul, a taxelor şi impozitelor, autorităţile locale nu pot impune un preţ suplimentar pentru utilizarea vreunui instrument de plată.

Astfel, dacă la Reşiţa consilierii au stabilit că pentru utilizarea serviciului on-line se va percepe un comision de 2%, care însă nu poate depăşi 30 de lei, acum acesta nu va mai fi suportat din contul de card al contribuabilului, ci integral, din bugetul local.

De fapt, toate ghişeele aparţinând Serviciului de Impozite şi Taxe din Reşiţa sunt dotate cu aparatura necesară acestui instrument de plată, atât cele din Centrul civic, cât şi cele din cartierul Lunca Bârzavei, după cum ne-a asigurat Marius Bălean.

Antoniu Mocanu