Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Georgiana Copăceanu (CSS Caransebeș) și Florin Gafton (CSS Reșița) au cucerit vineri, 3 noiembrie, medaliile de aur la Campionatul Balcanic de lupte pentru juniori III, desfășurat la Murska Sobota, în Slovenia.
Ziua de 3 noiembrie 2017 va rămâne una de referință pentru școala de lupte din Caraș-Severin. Cei doi reprezentanți ai județului au făcut spectacol în Slovenia, la competiția balcanică a luptătorilor de la categoria Juniori III. După ce, în luna octombrie, au cucerit titlurile naționale la Cluj-Napoca, în cadrul finalelor Campionatului Național Individual de lupte libere și lupte feminine pentru juniori mici, Georgiana Copăceanu și Florin Gafton și-au arătat clasa și într-o competiție internațională. Participarea la Campionatul Balcanic pentru Juniori III și Cadeți le-a dat posibilitatea celor doi luptători să arate că merită să fie pe podium. Și chiar pe cea mai înaltă treaptă!

lupte-baieti

Georgiana Copăceanu, de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, s-a dovedit a fi cea mai bună luptătoare a categoriei 52 kg, eleva antrenorului Dumitru Toc fiind la o nouă reușită personală, care îi îmbogățește palmaresul de invidiat pentru o sportivă de vârsta ei.

Florin Gafton, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, a triumfat la categoria 85 kg, după ce și-a învins toți cei patru adversari care nu au putut rezista prea mult în fața reșițeanului.Florin Gafton s-a luptat fantastic astăzi, și-a dominat adversarii și mă bucur că a ieșit campion balcanic. Merită cu prisosință acest titlu. A avut de înfruntat un bosniac, un macedonean și doi bulgari. S-a comportat exemplar”, a spus antrenorul Florin Dință.

lupte-natiuni

De menționat că și alți luptători români, unii dintre ei aflați în pregătiri la Reșița, cu lotul național al acestei categorii de vârstă, au urcat astăzi pe podium. „Au mai luat aur, Florin Tripon (CSM Cluj-Napoca), la categoria 59 kg; Daniel Sandu (CSS Mangalia), la categoria 38 kg. Avem și un argint, prin Răzvan Jacă (CS Amara), la categoria 42 kg, dar și o medalie de bronz, prin Mario Lătăianu (CSS Timișoara, la categoria 59 kg. În urma rezultatelor obținute de sportivii noștri, România s-a clasat pe locul 2 la masculin, după Macedonia, dar înaintea Bulgariei”, a mai spus antrenorul Florin Dință, președintele Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin.