Imnul naţional a răsunat astăzi în Parcul Tricolorului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Interpretat cu sensibilitate de Maria Dariana Cocora, elevă a Liceului de Arte „Sabin Pautza“, imnul naţional al României a stârnit emoţie în această dimineaţă în Parcul Tricolorului, cu prilejul festivităţii organizate de Instituţia Prefectului în colaborare cu structuri ale Ministerului de Interne și Garnizoana Reșița!

După prezentarea unui scurt istoric al imnului şi întâmpinarea oficialităţilor, prefectul Cristian Gâfu a primit onorul şi a trecut în revistă Garda de onoare, constituită din militari ai Inspectoratului de Jandarmi ,,Gl. Bg. Vasile Zorzor“ şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“, moment urmat de oficierea unei slujbe religioase de către un sobor de preoţi ai Protopopiatului Reşiţa.

Ceremonia a continuat cu mesajul adresat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Cristian Gâfu, care sublinia că imnul naţional este „melodia sufletului României care ne însoțește pretutindeni, o fărâmă din fiecare român“, făcând trimitere la sportivii care ne reprezintă în aceste zile la Jocurile Olimpice, la emoţia pe care ne-o trezeşte de fiecare dată când este intonat în timp ce drapelul României se înalţă semeţ, iar sportivii îşi ţin mâna pe inimă.

După intonarea imnului de stat, jandarmii, poliţiştii şi pompierii militari au defilat în faţa oficialităţilor. La ceremonial au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, ai asociaţiilor şi partidelor politice, fiind prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca. Festivitatea a fost onorată şi de directorul general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Teodor Gheorghe, aflat în Caraş-Severin într-o vizită de lucru.

JCS-Alexandra Gorghiu