Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ce unește Bihorul de Caraș-Severin? Multe lucruri. Principalul punct de legătură sunt administrațiile liberale de succes. Un altul ar fi reducerea cheltuielilor din administrație. Ilie Bolojan spune despre echipa Dunca-Popa că e în topul național al celor care au făcut economii.

„Să știți că este una din una din puținele echipe din toată țara care au înțeles asta și au redus cheltuielile imediat, n-au mai risipit bani.”, a spus Bolojan despre liderii liberali din Caraș-Severin.

Reducerea cheltuielilor din administrație este foarte importantă, pentru că îți permite să investești bani economisiți în zone unde e nevoie de ei. Asta în contextual în care multe administrații din țară preferă să păstreze status-quo-ul. Ceea ce nu au făcut Ioan Popa și Romeo Dunca.

Bolojan explică: „În general, există o tendință a primarilor, a președinților de consilii județene să nu deranjeze așezămintele pe care le găsesc acolo, pentru că-ți consumă o energie destul de mare această chestiune. Dar ce trebuie înțeles? Gândiți-vă că sume importante din banii pe care îi încasăm de la cetățeni se consumă pe funcționare. O bună parte. Care este indicatorul de de performanță al unei administrații, pe care uneori nu-l cuantificăm? Cât la sută din banii încasați sub formă de impozite se întorc către cetățeni, sub formă de investiții. Știți, unii primari sunt în partide de guvernământ, mai primesc o sumă de bani de la partidul de guvernământ.Unii mai rezolvă o hotărâre de guvern, dar, pe fond, performanța adevărată este asta: cât la sută din ceea ce încasezîntorc sub formă de investiții și de dezvoltare.”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor.

Bolojan a dat exemplul său, de pe vremea când era primar în Oradea: „Eu mai glumeam când eram la la primărie, pentru că am făcut și acolo o reducere de personal importantă, și spuneam că un pod din Oradea costă, nu știu, vreo 4 milioane de euro, șila fiecare 2 ani de zile făceam câte un pod numai din economii. Dar câte poduri s-au dus pe apa, nu știu, Bârzavei sau a Crișului Repede ani de zile și câte lucruri nu văd oamenii, pentru că sistemul funcționa energofag și consuma mari resurse?”

Ilie Bolojan a reamintit ce unește administrațiile liberale din Bihor și Caraș-Severin: „Asta e o chestiune foarte importantă, care, într-adevăr, aici e o caracteristică a administrațiilor noastre, care înțeleg, domnule, nu risipim banii oamenilor.”

Comandat de PNL Filiala Caraş-Severin. Executat de SC NV WOTAN MEDIA SRL. Cod mandatar financiar 21240015