Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mai grav e că aproape jumătate din ele s-au confirmat. Asta comparativ cu alegerile europarlamentare și locale anterioare, potrivit Centrului de Comunicare Județean Caraș-Severin!

Unii i-au corupt pe alegători, alții s-au dat mari sfătuitori, în vreme ce câte unii au avut de dovedit, cu fotografii, felul în care au votat. Sau, mai rău, au fost nevoiți să voteze sub supraveghere, pentru ca toate lucrurile să fie cât mai sigure și să iasă cine trebuie… Asta s-a întâmplat, în mare, la capitolul ilegalități, la votul din Caraș-Severin.

„În ziua alegerilor au fost sesizate 40 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 18 nu s-au confirmat, deci aproape 50%. Raportat la alegerile europarlamentare și locale anterioare și la aceeași perioadă, numărul de sesizări este în creștere cu 135%.“, ne lămurește CCJ.

Care este incidența faptelor? „În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate la alegerile din 9 iunie, 10% fac referire la posibile infracțiuni de fraudă la vot, 15% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor, 5% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot, iar 65% la alte infracțiuni sau incinte în context electoral. 2,5% procente dintre semnalări se refereau la persoane care au sfătuit alegătorii, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral, iar 2,5% dintre sesizări semnalau prezența în cabina de vot și a altei persoane, în afara celei care votează.“, informează sursa citată.

În total, în județ, s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea a 11 posibile infracțiuni și au fost aplicate 4 amenzi, însumând 1.800 de lei, și 3 avertismente.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 450 de persoane cu aproximativ 289 de vehicule, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale și constatate 4 infracțiuni.

Amintim că peste 1.200 de purtători de uniforme MAI au fost mobilizați pentru buna derulare a procedurilor derulate încă de sâmbătă, inclusiv în ziua votului, duminică. Iar luni, efectivele MAI au continuat să asigure măsuri de protecție la aproximativ 69 de secții de vot și birouri electorale de circumscripție din Caraș-Severin.

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Vechea scoala USL-ista nu se dezminte, asta e ceea ce stiu sa faca cel mai bine, sa fure, sa insele, sa cumpere constinta oamenilor saraci cu sume derizorii pe care tot ei pretind ca ii reprezinta si apara. Tot acest tavalug de partide imbatranite in rele ce beneficiaza si de protectia celor ce ar trebui sa ancheteze faptele nu ar fi putut fi oprit decat printr-o mobilizare exemplara a mii de voluntari tineri care sa fie observatori atenti si sa reclame neregulile. Din pacate tinerii nu stiu cum sa fuga mai repede din tara, pentru ca nu sunt scoliti sa inteleaga ca viitorul lor poate fi si aici daca ar fi mai implicati si mai putin nepasatori.

Adaugă comentariu