Iarna NU va lua prin surprindere Brebu Nou - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

SEMENIC – În zonele turistice de tradiţie din judeţul nostru pregătirile pentru întâmpinarea oaspeţilor pasionaţi de zăpadă sunt pe ultima sută de metri.

La Brebu Nou şi Gărâna, cele mai multe pensiuni au terminat lucrările de renovare şi speră să ofere servicii de cea mai bună calitate celor care le vor trece pragul iarna aceasta. Primăria comunei nu vrea să audă de expresia „iarna ne-a luat prin surprindere“ şi, pe lângă utilajul de deszăpezire existent, va mai achiziţiona zilele acestea încă o turbofreză cu sărăriţă, mai nouă şi mai performantă. De asemenea, stocul de material antiderapant este consistent şi primarul comunei dă asigurări că nu vor fi probleme.

„Turistul, când vine la relaxare, trebuie să aibe condiţii decente, nu să se dea jos din maşină şi să dea la lopată. Vom interveni în permanenţă cu noul utilaj şi dacă va fi nevoie îl vom pune la treabă şi pe cel vechi. Nu vreau să ajungem în situaţia în care să apelăm la alţii pentru deszăpezire. Avem personal puţin la Primărie, dar la nevoie şi eu particip efectiv la operaţiunile de deszăpezire, cum am mai făcut-o şi în trecut şi ne-am descurcat. Acum aşteptăm zăpada şi sperăm că un număr cât mai mare de turişti ne va vizita. Am pus şi nişte decoraţiuni prin comună şi deja spiritul sărbătorilor începe să se facă simţit“, aflăm de la Ioan Buda, primarul comunei Brebu Nou.

Deşi Ţinutul Lupilor este arhicunoscut datorită festivalurilor de muzică desfăşurate aici în perioada verii, nici amatorii de zăpadă şi sporturi de iarnă nu au fost uitaţi. La Gărâna exista pârtii de schi şi snowboard, instalaţie de schi-lift, ratrack pentru amenajarea pârtiilor, precum şi tunuri de zăpadă. Turiştii au la dispoziţie peste 400 de locuri de cazare în comună, iar proprietarii pensiunilor din zonă sunt renumiţi pentru ospitalitate şi calitatea serviciilor.

JCS-Flavius Militaru