Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul PSD a vorbit despre ce presupune îndeplinirea, de către țara noastră, a condițiilor pentru includerea în Programul Visa Waiver!

„România îndeplinește condițiile prevăzute de Programul Visa Waiver și românii vor putea, în curând, să călătorească în Statele Unite ale Americii fără viză. Este o evoluție firească în contextul Parteneriatului Strategic între țările noastre, dar și o confirmare a progresului înregistrat de țara noastră. Având în vedere că s-a respectat un criteriu tehnic (sub 3% respingeri la solicitările de viză), meritul aparține în primul rând cetățenilor români. Sigur că a existat un efort diplomatic coordonat de la nivelul Guvernului Ciolacu PSD, dar acesta ar fi fost zadarnic dacă românii nu aplicau pentru aceste vize.“, spune deputatul Silviu Hurduzeu.

Oficialul crede că, dincolo de posibilitatea de a merge peste Ocean fără hârtii suplimentare, putem vorbi despre un semnal pozitiv transmis investitorilor americani, mulți dintre ei putând lua în calcul un asemenea detaliu.

Deputatul PSD crede că „România este un stat care are încă o fiscalitate relativ scăzută față de alte țări din UE, atractiv ca oportunități și competitiv din perspectiva forței de muncă. Aprofundarea parteneriatului cu America pe această zonă economică va aduce sigur un plus țării noastre. (…) Această relație privilegiată dintre România și SUA trebuie să rămână un fir roșu pentru țara noastră și după alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. De aceea, apreciez că această veste bună privind includerea în Programul Visa Waiver este și o validare a eforturilor făcute de la nivelul statului român.“, a încheiat Hurduzeu.

JCS-T.K.

2 Comentarii

  1. Lautarii, vedetele, afaceristii s-au plictisit de cate ori au vazut cu viza SUA. Ridicarea vizelor nu inseamna decat turism.Dreptul de munca nu exista in SUA.

  2. Io zic s-o intrebi si pe ambasadoarea USA pentru ca s-ar putea sa ai o surpriza. Ea nu e in campanie electorala si ar putea sa te aduca cu picioarele pe pamant. Mai ramane sa ne spui ca ar fi bine sa cumparam case in SUA ca sunt ieftine si am putea sa facem afaceri bune.

Adaugă comentariu