Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nici nu s-a terminat bine prima rundă de alegeri din acest an, că partenerii de coaliție de la nivel central, PSD și PNL, au și început să se certe. Nu că în Caraș-Severin ar fi fost altfel până acum, doar că de data aceasta schimbul de replici a venit între cei doi lideri județeni, Silviu Hurduzeu și Marcel Vela, pe tema datei alegerilor prezidențiale!

Liderul PSD, Silviu Hurduzeu, susţine că atunci când s-a pus problema comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, în calitate de preşedinte al PSD Caraş-Severin, a votat în favoarea acestui deznodământ, înţelegând cât de mult îşi doreau liberalii această soluţie. „Chiar dacă, pentru mine personal, care eram challenger atunci pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, devansarea localelor era o problemă, am făcut ce trebuie. Şi cred că oamenii au apreciat inclusiv acest aspect atunci când au votat pe 9 iunie. Constat cu surprindere că actuala conducere centrală a PNL nu înţelege să-şi respecte angajamentele politice. Poate au băut apă după liderii din Caraş ai liberalilor. Cu o lună de campanie în plus, nu e ca şi când Nicolae Ciucă va creşte ca Făt Frumos. Să pui în pericol stabilitatea coaliţiei de guvernare pentru un beneficiu atât de mic este o mostră de iresponsabilitate.“, spune Hurduzeu.

Pe de altă parte, Marcel Vela, şeful liberalilor cărăşeni, atenționează că PSD trebuie să oprească imediat orice atac la adresa PNL și a președintelui PNL, considerând că fiecare atac afectează unitatea și stabilitatea coaliției. „Subiectul alegerilor prezidențiale trebuie discutat în coaliție până când se va ajunge la un acord corect și acceptat de ambele partide. PSD nu poate impune PNL soluția pe care și-o dorește. Suntem parteneri cu drepturi egale, iar deciziile se iau prin consens, nu prin dictat. Ar fi total greșit ca PSD să ia decizii unilaterale pe tema alegerilor prezidențiale. Trebuie să ne asumăm că n-a fost cea mai potrivită soluție ca alegerile prezidențiale să fie suprapuse cu începutul anului școlar, iar campania electorală din luna august să coincidă cu perioada concediilor multor români. Nu trebuie să persistăm în greșeală, ci trebuie să corectăm ce este de corectat. Speculația cu privire la eventuala demitere a ministrului de Interne dacă nu pregătește actul normativ privind un calendar impus în luna septembrie, poate afecta stabilitatea guvernării și stabilitatea României, lucruri cu care nimeni nu trebuie să se joace“.

JCS-N.C.

2 Comentarii

  1. rica venturiano Reply

    Să fim serios…nu am treaba cu Silviu, dar cand vad fața lui Marcel chiar nu pot să cred o iotă.
    Păi în primavara noi am satabilit coaliția PSD _PNL , acum va aruncați zoaiele în față, acum amnadoi suferiți de grija noastră și de grija celui ce ne va conduce , noi cetațenii ce sa credem.
    aproape că ne faceți părtași la mizeria asta de monstruasa coaliție

  2. Doar de ochii lumii, sa zica si Vela ca uite cum se bate el cu pesedeii in judet, cand toata lumea stie ca a facut blat cu Mocioalca si Hurduzau. Dati l dracu odata afara, daca mai vreti sa existati ca partid si nu ca hemoroidu psd in Caras.

Adaugă comentariu