Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul cărăşean susţine că Guvernul Cîţu e dispus să cumpere teste rapide foarte scumpe, catalogând licitaţia ca fiind „un nou tun de proporții de tip UNIFARM“! 

În plină pandemie, susţine şeful social-democraţilor cărăşeni, „premierul Cîțu face tot ce poate pentru a submina numirea unui guvern, astfel încât să mai poată da un ultim tun de 100 de milioane lei, ca premier demis, cu atribuții limitate. În licitația organizată pentru achiziția de teste rapide pe bază de salivă, Guvernul Cîțu e dispus să plătească un preț de 17,85 lei/test (15 lei +TVA), în condițiile în care în farmacii există teste cu prețuri totale de 11-13 lei/test. Asta în condițiile în care Guvernul cumpără en-gross pese 70 de milioane de teste!“.

Deputatul Silviu Hurduzeu condamnă şi faptul că nu s-au achiziţionat teste pentru şcoli pe timpul verii, iar acestea stau închise acum: „Avem școlile închise pentru că toată vara prioritatea PNL a fost congresul și alegerea lui Cîțu, iar din acest motiv nu au făcut nimic pentru achiziția de teste și pregătirea noului an școlar cu prezență fizică în condiții de siguranță. După ce Cîțu a folosit toți banii din fondul de rezervă pentru a-și plăti votanții de la Congresul PNL, ministrul Educației se plânge că nu mai are bani de salarii pentru profesori și cere un guvern cu puteri depline pentru a face rectificare bugetară necesară. Pentru guvernarea PNL, ordinea priorităților începe cu politrucii de partid și abia apoi urmează restul societății“.

JCS-Nina Curiţa