Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul PSD Silviu Hurduzeu critică Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat bani administraţiilor locale, susţinând că „sunt primării care nu au primit nimic sau ridicola sumă de 3000 de lei“!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean spune că „în vreme ce Orban și Barna își fură ciolanul unul altuia prin vilele de protocol ale statului, guvernul interimar al lui Iohannis perpetuează practicile ticăloase ale demisionarului premier Orban“.

Silviu Hurduzeu consideră că „Orban folosește bugetul de stat pentru a-și asigura susținerea în partid, dând bani cu nemiluita primăriilor peneliste, în timp ce administrațiile PSD nu au primit nimic sau au primit sume ridicole. Chiar și de 3.000 de lei. În fapt, românii sunt în continuare pedepsiți pentru că la alegerile locale au votat cu PSD“.

PSD a decis atacarea în contencios administrativ a acestei hotărâri de guvern. Și în paralel se va depune plângere penală pe numele miniștrilor și a celor care au redactat și avizat această Hotărâre. „Campania electorală s-a încheiat, nu mai există români BUNI și români RĂI, în funcție de ce au votat. TOȚI trebuie sprijiniți!“, mai spune şeful PSD Caraş-Severin.

Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020.

Județului Caraș-Severin i-au fost alocate peste 25 de milioane de lei, din care 23,4 milioane de lei pentru cheltuielile de funcționare ale UAT-urilor și alți 1,66 milioane lei pentru asigurarea activității de asistență socială și protecția copilului.

JCS-N.C.